A PKU-s diéta rejtelmei

Sokak számára a PKU fogalma sem ismerős, nemhogy az életmód,a diéta mindennapi megvalósítása. Az elmúlt 22 év tapasztalatait szeretném megosztani az olvasókkal, kedves diétázóimmal, érdeklődő szakemberekkel, ötleteket adva az egészségesebb, teljesebb élethez, mert ne felejtsük el, a jól betartott diéta eredményeképpen, tökéletes szellemi és testi egészségnek örvendenek a PKU-sok, és egyéb veleszületett anyagcsere-betegek, akik szintén a szigorú fehérjeszegény diétát tartják be nap mint nap.

2012. január 29., vasárnap

Élesztő felfuttatása, kelt tészta, mit is jelent??

›
Alapvető konyhai műveletnek mondható, de aki még sosem alkalmazta, annak nehézséget okozhat. Idő kellett mire rájöttem, az evidenciák csak a...
2012. január 28., szombat

Bécsi fánk

›
Kálmán Lili édesanyja kérésére készülődjünk a farsangi szezonra! És aki leghamarabb elkészítette Zana Hunor édesanyja, köszönöm a fotó...
3 megjegyzés:
2012. január 22., vasárnap

Milyen joghurtot használjunk?

›
Lescot Kilián és Lanna édesanyja a következő kérdés vetette fel :„Judit Oláh: Kedves Erika! tudnál nekem segíteni? estleg van recept diétás ...
7 megjegyzés:
2012. január 21., szombat

Gombapörkölt, Zöldségpörköltek

›
A magyar konyha egy jellegzetessége a pörkölt. Nemcsak húsból lehet készíteni –természetesen PKU-ban ezt az alapanyagot nem használjuk- hane...
2 megjegyzés:
2012. január 14., szombat

Négy évszak pizza

›
Saját magam által kikísérletezett recept, amennyiben más receptje, ötlete volna, minden esetben jelzem! 8 adag Hozzávalók:             ...
2012. január 12., csütörtök

Kenyérsütőgépben készült gyors sárgarépás kenyér

›
Saját magam által kikísérletezett recept, amennyiben más receptje, ötlete volna, minden esetben jelzem! kb. 900 gramm Hozzávalók:    ...
2012. január 11., szerda

Sörkorcsolya PKU-s módra

›
Saját magam által kikísérletezett recept, amennyiben más receptje, ötlete volna, minden esetben jelzem! kb. 25 db Hozzávalók:        ...
2012. január 10., kedd

Kenjük, pontosabban mivel kenjük?

›
Amikor sós pogácsát, péksüteményeket készítünk PKU-s módra, központi kérdés, mivel kenjük meg a tetejét, hogy szép piroskás legyen. Jó megol...
2 megjegyzés:
2012. január 9., hétfő

Gyúrt kenyér / „folyékony” kenyér

›
Egy alaprecept, melyből készíthetünk kézzel gyúrt kenyeret is, és formában sültet is, csak a folyadék mennyiségére figyeljünk!! Aki sz...
‹
›
Főoldal
Internetes verzió megtekintése

Magamról

Kiss Erika dietetikus
Teljes profil megtekintése
Üzemeltető: Blogger.