Translate

2018. január 16., kedd

Ízes derelye



Hozzávalók:                                                                                

400 g                      fehérjeszegény Loprofin kenyérpor

2 adag                    Loprofin tojáspótló por

50 g                        margarin, vagy vaj

csipet                     

                               víz, amennyit felvesz, a jó gyúrható állaghoz




Töltelék:

200 g                      kemény állagú lekvár (vagy sütésálló lekvár)

                               fehérjeszegény zsemlemorzsa (Fe-mini, Balviten, Bezgluten)

                               olaj a morzsa pirításához





Elkészítése:

A fehérjeszegény Loprofin kenyérport és az előre elkevert Loprofin tojáspótló port, csipetnyi sóval, és a margarinnal elmorzsoljuk. Annyi vizet adunk hozzá lassan adagolva, míg ruganyos, jól nyújtható tésztát nem kapunk. Két felé osztjuk.

Majd kinyújtjuk lisztezett gyúrótáblán, és kemény állagú lekvárt helyezünk geometriai pontossággal vízszintesen és függőleges úgy, hogy a tészta másik felét rá tudjuk helyezni, és derelyevágóval el tudjuk vágni, kisméretű derelyékké.

Forró lobogó vízbe helyezzük, és olajban megpirított fehérjeszegény zsemlemorzsára tesszük, abban megforgatjuk, és fahéjas porcukorral tálaljuk.

Főzési idő: 5-8 perc


Jó étvágyat kívánok hozzá:
KissEra



Tápanyagtartalom:


  mennyiség
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
energia (kcal)
100 g
24
0,6
79
7,8
410

2018. január 9., kedd

Édesburgonyás pogácsa



Hozzávalók:                                                                                
500 g                      fehérjeszegény Loprofin kenyérpor
1 zacskó                 szárított élesztő
2 kk.                       cukor
200 g                      főtt édesburgonya
2 adag                    Loprofin tojáspótló por elkeverve
100 ml                    tejföl (piros tetejű, 20 %-os zsírtartalmú, minél magasabb a zsírtartalom, annál alacsonyabb a fehérjetartalom)
200 g                      vaj, vagy margarin
100-150 ml             lp drink, vagy Loprofin tej
2 kk.                      







Elkészítése:
A fehérjeszegény Loprofin kenyérport egy öblös edénybe öntjük, hozzáadjuk az élesztőt, cukrot, a sót, valamint a főtt, villával összetört édesburgonyát. Külön edényben elkeverjük robotgéppel az olvasztott vajat, a tejfölt, a Loprofin tejet, valamint a felvert tojáspótló port, majd fokozatosan hozzáadjuk a masszához a lisztes keveréket.

Az egész masszát robotgép segítségével összekeverjük. Kézzel alaposan átgyúrjuk, majd a sütő kelesztő funkcióját bekapcsoljuk, vagy annak hiányában 50 °C -ra melegítjük a sütőt, és fél órán át kelesztjük. Ezután kivesszük, alaposan összedolgozzuk, és kinyújtás után pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

Előmelegített sütőben megsütjük, 10 perccel a sütés befejezése előtt tetejét olajjal megkenjük.

A sütő hőfoka:    180 °C
Sütési idő:          25-30 perc

Tápanyagtartalom:

 
mennyiség
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
energia (kcal)
100 g
54
1,2
49
19
370



Jó étvágyat kívánok hozzá:
KissEra