Translate

2017. december 29., péntek

Karfiol tortilla, zöldségkrémekkel



Hozzávalók a tortillához:                                                                                  
300 g                      karfiol
4 adag                    tojásnak megfelelő Loprofin tojáspótló por
1 csomag                petrezselyem zöldje
2 ek.                       lime lé
1 tk.                        só   
1 mk.                      bors
a sütéshez olaj


Elkészítése:
A megtisztított karfiolt késes robotgépben daráljuk puhára, majd folpackkal letakarva tegyük be a mikroba 2 percre. Ezután gézben, vagy konyharuhába csavarjuk ki a karfiolt, így eltávolítjuk a felesleges vizet. Majd keverjük el a tojáspótló porral, és fűszerekkel olyan állagúra, hogy a tenyerünkkel kis halmokat tudjunk sütőpapírral bélelt tepsibe lenyomkodni. Ezután előmelegített sütőben süssük meg. Fogyaszthatjuk majonézzel, ketchuppal, bolti zöldségpástétomokkal, illetve otthon készültekkel.

Például sült sütőtökhúst keverjünk el margarinnal, fűszerezzük.
Vagy főtt céklát pürésítsünk le, ízesítsük majonézzel, fűszerekkel.


A sütő hőfoka:       200 °C
Sütési idő:              15-18 perc, 10 percnél fordítsuk meg

Tápanyagtartalom:
 

mennyiség
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
energia (kcal)
 100 g
84
2,6
9,4
1,8
67

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése