Translate

2012. január 1., vasárnap

Sós stangli


Hozzávalók:                               
600 g fehérjeszegény Loprofin vagy damin kenyérpor       
1 dl. Loprofin tej vagy lp drink
2 db. erőleves kocka, vagy füstölt ízű kocka
1 kk. cukor           
1 zacskó szárított élesztő
300 g margarin
150 ml 20 %-os zsírtartalmú tejföl
3 ek. karamellizált cukor   
2 db tojásnak megfelelő tojáspótló por (20 g por+ 80 ml víz)       
1 kk. mustár
1 kk. köménymag
100 gramm  Viofast növényi sajt
2 kk. só

                           
gyúráshoz és formázáshoz: 1 ek. keményítő                   

Elkészítése:
A fehérjeszegény kenyérport egy öblös edénybe öntjük, s a sót a többi fűszerrel egyenletesen ráhintjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, valamint a margarint. Az egész masszát robotgép segítségével összekeverjük. Kivesszük a tálból és gyúródeszkán ismét, jól átdolgozzuk.
Ezután kinyújtjuk, tetejét olajjal megkenjük és megszórjuk köménymaggal, vagy reszelt Viofast sajttal. Kiszaggatjuk derelyevágóval és sütőpapírral bélelt vagy, kizsírozott tepsibe helyezzük, előmelegített sütőben megsütjük.

A sütő hőfoka: 180-200 ºC
Sütési idő: 10-15 perc


Tápanyagtartalom:
  mennyiség
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
energia (kcal)
100 gramm
18
0,4
54
28,7
500

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése