Translate

2012. április 6., péntek

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok !


Néhány korábbi kalácsrecepttel kívánok Mindenkinek kellemes ünnepeket! Szeretettel gondolok Rátok/ Önökre: Erika



Fokhagymás kalács

Hozzávalók:                                                                              
500 g fehérjeszegény damin vagy Loprofin kenyérpor                             
1 zacskó szárított élesztő
3 ek. cukor           
1 adag fehérjeszegény Loprofin tojáspótló por
100 g főtt burgonya                                                                   
4 gerezd fokhagyma
2 kk. só     
2 dl víz
 gyúráshoz és formázáshoz: 1 ek. keményítő


Elkészítése:
A fehérjeszegény kenyérport öblös edénybe öntjük, hozzáadjuk, a megfőzött és összetört burgonyát, a péppé zúzott fokhagymát, elkevert tojáspótló port, a sót, valamint a többi fűszert is egyenletesen ráhintjük. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, valamint fokozatosan öntjük a folyadékot is.
Az egész masszát robotgép segítségével összekeverjük. Gyúródeszkán átdolgozzuk, és három részre osztjuk, melyből 3 fonatú fonott kalácsot készítünk.
Fél órán át meleg helyen kelesztjük. Előmelegített sütőben megsütjük, 10 perccel a sütés befejezése előtt olajjal megkenjük.
A sütő hőfoka: 220 °C
Sütési idő: 35-40 perc

Tápanyagtartalom:
  mennyiség
phe (mg)
fehérje  (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
kJ (kcal)
 100 g
25
0,6
62
3
1155 (270)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése