Translate

2012. június 15., péntek

Almás-tökös muffin

Néhány hónapos hallgatás után visszatértem! Sokak számára ismeretes volt, hogy az elmúlt két évben a mindennapjaimat tarkította egy kis kiruccanás ismételten az iskolapadba, és az elmúlt félév volt a legsűrűbb a vizsgák, kutatómunka, diplomamunka megírása, védése, és az államvizsga miatt. De örömmel jelenthetem a kedves szurkolóknak, és érdeklődőknek, visszatértem a normál PKU-s életbe, és visszatarthatatlanul szeretném önteni a recepteket, ötleteket, javaslatokat, ha továbbra is érdekel Benneteket!!
Kezdjük egyelőre egy kis finomsággal, mely ötlet lehet az élvezetek mellett azoknak a szülőknek, akiknek a gyereke nem szereti a tököt, illetve nem hajlandó elegendő zöldséget fogyasztani. Igaz "rejtett" formában, de a süteményben csücsül a zöldség, és a rost is :-).
Jó étvágyat hozzá ! És a szerencsések holnap kóstolhatnak is a kosárnyi muffinból!!



Hozzávalók:
32 darab közepes méretű muffin lesz belőle

300 g reszelt alma
300 g reszelt tök  2 db fehérjeszegény tojáspótló por                    
240 g cukor
2 zacskó vaníliás cukor
600 g Loprofin vagy damin kenyérpor
1 csomag sütőpor
csipet só       
1 db. citrom reszelt héja      
 4 dl Loprofin tej vagy lp  drink
3 dl olaj


Elkészítése:
Elvegyítjük a fehérjeszegény kenyérport, a sütőport, sót, valamint a reszelt citromhéjat.
Egy másik edényben a cukrot, vaníliás cukrot kikeverjük a vízzel elkevert tojáspótló porral, hozzáadjuk az olajat, és a Loprofin tejet. Ezután a kenyérporos keveréket fokozatosan hozzáadagoljuk. Végül hozzá tesszük a reszelt, megtisztított almát, és tököt. A muffinsütőt kikenjük vajjal vagy margarinnal, esetleg papírkapszulát is helyezhetünk bele. Előmelegített sütőben megsütjük.

Díszítéshez használjunk színes cukorkákat, növényi eredetű tejszínhabot, málnát, szedret, vagy banánt.

Sütő hőfoka:  180 °C
Sütési idő: 30 perc

Tápanyagtartalom:

mennyiség
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
kJ, kcal
100 g
20
0,5
75
3,5
1450 (334)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése