Translate

2016. október 17., hétfő

Szerbiai sütőstúdió 2016. 2. Foszlós kifli, hosszanfriss kenyér

BRZO PRIPREMLJENE MEKANE KIFLE
Magyarul a recept itt található: Foszlós kiflt 
Prevodom: Valeria Hercenberger
Sastojci:                           
150 ml       pavlake (20 % mlečne masti)
50 ml         ulja
100 ml       lp drink mleka ili Loprofin mleka ili pirinčano, bademovo ili kokosovo mleko
450 g         niskoproteinskog Loprofin brašna za hleb
1 kesica     suvog kvasca
1 vk.          šećera ili zaslađivača u prahu
1 mera       izmešane Loprofin zamene za jaja
prstohvat   soli



Priprema:
U jednu manju posudu sipamo mlako lp drink mleko, dodamo šećer i kvasac, pomešamo i ostavimo da kvasac proradi.

Ako je kvasac proradio, u jednu veću posudu stavimo niskoproteinsko Loprofin brašno, prelijemo ga sa lp drink mlekom u kome je kvasac, a potom dodamo sve ostale sastojke i dobro izradimo. Ako je testo lepljivo, dodamo malo brašna ili skroba, a ako je suviše suvo onda dodamo još malčice lp drinka, jer moramo dobiti testo kojim se lako rukuje.

Testo podelimo na četiri dela i od svakog razvijemo krugove odprilike veličine tanjira. Potom poređamo krugove jedno na drugo i uz pomoć noža za pizze isečemo na 8 trouglova. Od trouglova umotamo kifle koje poređamo na pleh obložen papirom za pečenje, premažemo ih  izmešanom zamenom za jaja ili karamelizovanim šećerom i pečemo na 180 °C.

Temperatura rerne:     180 °C
Vreme pečenja:         15-20 minuta

Sadržaj hranljivih sastojaka:


  količina
phe (mg)
proteini (g)
ugljeni hidrati (g)
masti (g)
kJ (kcal)
100 g
51
1,1
54
8,6
300
1 komad
26
0,6
27
4,3
150


HLEB KOJI JE DUGO SVEŽ OD LOPROFIN BRAŠNA

za kalup od 22 cm 
Prevodom: Valeria Hercenberger
Magyarul a recept itt található: Hosszanfriss kenyér
Sastojci:

500 g                      niskoproteinskog Loprofin brašna za hleb

1 kesica                  suvog kvasca

20 g                        šećera

50 ml                      jogurta

50 ml                      pavlake za kuvanje

400 ml                    Loprofin mleka ili lp drink ili pirinčano ili bademovo mleko

3 vk.                       ulja

10 g                        soli

                                    začini po želji

Priprema:

Ako koristimo svež kvasac onda ga rastopimo u mlakoj vodi sa šećerom, a ako koristimo suvi kvasac onda je brža varijanta u pitanju pa sve zajedno pomešamo u posudi.


 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhOr1kYgwVpHpMJEW_F635HxxoC6wsSGrnZR5x7ch_llXgV-IGDxnJKx4Oue3B0f9ohfyBbDWXQ5mV-awQoYATVWaMp7HaUPIh1JQh1xPaRQHQEZOc3h2CXYxDHLEW_HGjatfIAJy3fVV92/s1600/FullSizeRender+%25281%2529.jpg

 

Sipamo niskoproteinsko Loprofin brašno za hleb u posudu za mešanje, dodamo nadošao kvasac, ulje, so, jogurt, pavlaku za kuvanje, Loprofin mleko i pospemo ravnomerno začinima po želji.

Celu smesu uz pomoć miksera dobro izmešamo. Sipamo ga u kalup koji smo prethodno  pre-mazali uljem i posuli skrobom. Ostavimo narednih pola sata na toplom mestu da naraste. 



Pečemo u zagrejanoj rerni, 10 minuta pre završetka, premažemo uljem.

 

Temperatura rerne:        180 °C Vreme pečenja:                25-30 min




Sadržaj hranljivih sastojaka:


  količina
phe (mg)
proteini (g)
ugljeni hidrati (g)
masti (g)
kJ (kcal)
100 g
27
0,7
55
2
261



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése