Saját
magam által kikísérletezett recept, amennyiben más receptje, ötlete volna,
minden esetben jelzem!
10 db.
Hozzávalók:
500 g fehérjeszegény Loprofin kenyérpor
1 zacskó élesztő
20 g cukor, a kelesztéshez
2 ek. joghurt, vagy az
otthoni joghurtkészítőben készített fehérjeszegény joghurt (még jobb, mert
alacsony a fehérjetartalma!!!)
2 ek. tejföl
5 dl Loprofin tej, vagy lp drink tejpor
3 ek. olvasztott vaj
2 dkg só
3 gerezd fokhagyma, vagy fokhagymakrém
1 kk. ízvarázs fűszerkeverék
1 ek. tetszés szerinti zöldfűszer
Elkészítése:
A fehérjeszegény Loprofin
kenyérport egy öblös edénybe öntjük, hozzáadjuk az élesztőt, az olvasztott
vajat, a sót, joghurtot, tejfölt, a Loprofin tejet, az apróra zúzott
fokhagymát, valamint a tetszőleges zöldfűszereket is egyenletesen ráhintjük.
Az egész masszát robotgép
segítségével összekeverjük. Alufólia zsemleformákba vagy muffin formákba
öntjük, melyeket előzőleg kikentünk zsiradékkal, és megszórtunk keményítővel.
Vagy olajos kézzel zsemléket formázunk belőle. Fél órán át meleg helyen
kelesztjük.
Előmelegített sütőben
megsütjük, 10 perccel a sütés befejezése előtt tetejét olajjal megkenjük.
A sütő hőfoka: 180 °C
Sütési idő: 25-30 perc
Tápanyagtartalom:
mennyiség
|
phe (mg)
|
fehérje (g)
|
szénhidrát (g)
|
zsír (g)
|
energia (kcal)
|
összes
|
482
|
122
|
517
|
112
|
3153
|
1 darab
|
48
|
1,2
|
52
|
11
|
314
|