Translate

2011. október 31., hétfő

Zsemlekenyér

Saját magam által kikísérletezett recept, amennyiben más receptje, ötlete volna, minden esetben jelzem!
20 szelet

Hozzávalók:                                                                               
500 g fehérjeszegény Loprofin kenyérpor, vagy damin kenyérpor
1 zacskó szárított élesztő
1 dl szénsavas ásványvíz
5 dl lp drink tej, vagy Loprofin tej
100 g  főtt burgonya
3 ek. olaj
2 dkg  só       
3 gerezd  fokhagyma, vagy fokhagymakrém
2 kocka Knorr ízbomba
1 ek. tetszés szerinti zöldfűszer
              

                          
Elkészítése:
A fehérjeszegény kenyérport egy öblös edénybe öntjük, hozzáadjuk az élesztőt, az olajat, a sót, az lp drink tejet (vagy Loprofin tejet), valamint az ásványvizet, az apróra zúzott fokhagymát, és a tetszőleges zöldfűszereket is egyenletesen ráhintjük.
Az egész masszát robotgép segítségével összekeverjük. Kenyérsütő formába öntjük, fél órán át meleg helyen kelesztjük.
Előmelegített sütőben megsütjük, 10 perccel a sütés befejezése előtt olajjal megkenjük.
A sütő hőfoka:       180 °C
Sütési idő:              25-30 perc

Receptajánló:
Medvehagymás pogácsa


Tápanyagtartalom:
 
mennyiség
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
energia (kcal)
Összes (20 szelet)
281
5
517
111
3140
1 szelet
14
0,3
26
5,6
157

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése