Translate

2011. november 8., kedd

Zsemle formában sütve


Saját magam által kikísérletezett recept, amennyiben más receptje, ötlete volna, minden esetben jelzem!
10 db.

Hozzávalók:                                                                            
500 g fehérjeszegény Loprofin kenyérpor
1 zacskó élesztő
20 g cukor, a kelesztéshez
2 ek. joghurt, vagy az otthoni joghurtkészítőben készített fehérjeszegény joghurt (még jobb, mert alacsony a fehérjetartalma!!!)
2 ek. tejföl
5 dl Loprofin tej, vagy lp drink tejpor
3 ek. olvasztott vaj
2 dkg só   
3 gerezd fokhagyma, vagy fokhagymakrém
1 kk. ízvarázs fűszerkeverék
1 ek. tetszés szerinti zöldfűszer
                             
            
Elkészítése:
A fehérjeszegény Loprofin kenyérport egy öblös edénybe öntjük, hozzáadjuk az élesztőt, az olvasztott vajat, a sót, joghurtot, tejfölt, a Loprofin tejet, az apróra zúzott fokhagymát, valamint a tetszőleges zöldfűszereket is egyenletesen ráhintjük.

Az egész masszát robotgép segítségével összekeverjük. Alufólia zsemleformákba vagy muffin formákba öntjük, melyeket előzőleg kikentünk zsiradékkal, és megszórtunk keményítővel. Vagy olajos kézzel zsemléket formázunk belőle. Fél órán át meleg helyen kelesztjük.

Előmelegített sütőben megsütjük, 10 perccel a sütés befejezése előtt tetejét olajjal megkenjük.

A sütő hőfoka: 180 °C
Sütési idő: 25-30 perc

Tápanyagtartalom:
 
mennyiség
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
energia (kcal)
összes
482
122
517
112
3153
1 darab
48
1,2
52
11
314

Videoajánló:
Zsemle készítése
Receptajánló:
Zsemlekenyér
Medvehagymás pogácsa 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése