Translate

2017. január 6., péntek

Friss ropogós zsemlék




Hozzávalók:                                                                
600 g                 fehérjeszegény kenyérpor Loprofnból, daminból készítettem eddig
1,5 zacskó         szárított élesztő
4 ek.                  cukor, vagy por alapú édesítőszer
50 ml                 olaj
250 ml               kézmeleg Loprofin tej, vagy lp drink, vagy a növényi tejek közül amelyiket szívesen fogyasztja: pl.   rizstej, kókusztej, mandulatej
100 ml               magas zsírtartalmú tejföl (20%)
1 tk.                   só      
1 tk.                   római kömény
                          olaj a megkenéshez
Elkészítése:
A hozzávalókat robotgép segítségével összedolgozzuk, fél órán át kelesztő tálban kelesztjük, majd megformáljuk a zsemléket, 12 darab készül ebből a mennyiségből, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és még legalább fél órán át meleg helyre tegyük. Tetejét megkenjük olajjal. Előmelegített 200 °C-os sütőben 18-20 perc alatt megsütjük, amikor kivesszük, enyhén cukros vízzel lekenjük a tetejét, attól szép fényessé válik.
A sütő hőfoka:    200 °C
Sütési idő:           18-20 perc





Tápanyagtartalom:
mennyiség
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
energia (kcal)
 100 g
54
1,3
84
8,5
430





Jó étvágyat kívánok hozzá: 
KissEra