24
szelet
Hozzávalók:
500
g fehérjeszegény Loprofin vagy damin
kenyérpor
100
g vaj, vagy margarin
300 g cukor
1
zacskó vaníliás cukor
2
adag tojáspótló por
1
tk. szódabikarbóna
1
tk. őrölt gyömbér
2
tk. őrölt fahéj
2
nagy banán, vagy 150 dkg összetört őszibarack, vagy meggy
100
ml narancslé
csipet
só
Elkészítése:
Egy 1,5 literes kuglófformát kenjünk ki zsiradékkal,
és szórjuk ki fehérjeszegény
liszttel.
A cukorhoz adjuk hozzá a felvert tojáspótló port, majd
a lágy vajat vagy margarint.
Keverjük hozzá a gyümölcslevet, gyümölcsöt és a fűszereket.
Fokozatosan adagoljuk hozzá a fehérjeszegény
kenyérport.
Előmelegített sütőben 50 perc alatt megsütjük. Tetejét
cukormázzal díszíthetjük.
A
sütő hőfoka: 175 °C
Sütési
idő: 50 perc
Tápanyagtartalom:
mennyiség
|
phe (mg)
|
fehérje (g)
|
szénhidrát (g)
|
zsír (g)
|
energia (kcal)
|
összes (24 szelet)
|
270
|
6
|
517
|
111
|
3140
|
1 szelet
|
11
|
0,25
|
22
|
4,7
|
131
|
Szia Erika!Kipróbáltuk ezt a receptet és nagyon finom, bár az anyu meggyet tett bele és a meggy megszínezte a tésztáját ilyen szürkés-barnás lett kicsit fura de attól még finom.Köszi a sok új receptet!
VálaszTörlésSzia Attilám! Úgy sejtem Szukik a messzeségből :-). A banán azért jó ebben a receptben mert kellemes állagot ad a sütinek, de természetesen mással is érdemes kipróbálni! Remélem még sok jó receptet találsz!!
VálaszTörlés