Translate

2014. október 17., péntek

Hortobágyi "húsos" palacsinta



Feladat az elkészítésnél:

1.     sós palacsintát sütni

2.     tölteléknek gombapörköltet, cukkíni pörköltet készíteni




Hozzávalók:                                                                               

150 g                      fehérjeszegény Loprofin kenyérpor 

2 adag                    Loprofin tojáspótló por elkeverve

400 ml                   Loprofin tej, vagy lp drink

2 ek.                       olaj

csipet                    




Elkészítése:

Először a tojáspótló port keverjük el a vízzel, csipet sóval, olajjal, majd keverjük hozzá a Loprofin tejet, vagy lp drinket. Ehhez robotgép segítségével adagoljuk a fehérjeszegény Loprofin kenyérport. Majd legalább fél órára hagyjuk pihenni a masszát. Ha nagyon besűrűsödne, adhatunk még hozzá egy kis folyadékot. Az elektromos palacsintasütő gépet bekapcsoljuk, és egy leveses merőkanálnyi adagot öntünk a közepébe. A palacsintasütő géphez mellékelnek egy fából készült lapátot, ezzel simíthatjuk le a palacsintát. Kb. 1,5 perc alatt megsül az egyik oldala, majd széles pengéjű késsel, vagy lapátkanállal megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük. Természetesen nem csak elektromos palacsintasütő géppel készíthetjük, hanem normál palacsintasütőben.





Majd gombapörköltet készítünk, vagy bármilyen más zöldségpörköltet, mely a diétában alkalmazható (kivéve zöldborsó, és szárazhüvelyesek). A sós palacsintákat megtöltjük a zöldségpörkölttel, félbe vágjuk, és „beleállítjuk” egy jénai üvegtálba. A tetejére Loprofin tejjel elkevert tojáspótló port öntünk, melyet előtte befűszereztünk, dúsíthatjuk még reszelt Violife sajttal. Sütőben 15 perc alatt megsütjük.






Tápanyagtartalom:


mennyiség
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
energia (kcal)
 100 g
48,8
1,6
96
6,8
460


Attól függ milyen alapanyagból, készítjük, de átlagosan az alábbi jellemző a gombapörköltre:
  mennyiség
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
energia (kcal)
100 g
68
1,8
62
9
262

Parrag Águska és Richárd Józsi készítették a tavaszi sütőstúdiónak. Nagyon finom volt!



2014. október 15., szerda

Ostya variációk gofrisütőben



Ostyát legegyszerűbben ostyasütőben süthetünk, akár elektromosban –ebben egyszerűbb-, vagy gázon használható ostyasütőben. Ha nem rendelkezünk ilyennel, akkor sincs semmi gond, a gofrisütő is megfelel! Próbáljuk ki!





SAJTOS:

Hozzávalók:                                                                               

150 g                     fehérjeszegény Loprofin kenyérpor                        

1 adag                   Loprofin tojáspótló por

80 g                       margarin, vagy vaj

50 g                       Violife növényi sajt

50 ml                    Loprofin vagy lp drink

50 ml                    víz

só ízlés szerint

bors ízlés szerint





Elkészítése:

A fehérjeszegény Loprofin kenyérport öblös edénybe öntjük, hozzáadjuk az elkevert Loprofin tojáspótló port, fűszereket, reszelt sajtot, olvasztott margarint, és a folyadékokat. Az állaga gyúrható, formázható lesz. Érdemes fél órát állni hagyni, majd ezután vizes kézzel golyókat formázunk.

Gofrisütőben sütjük meg, de úgy, hogy ne a szokásos gofri szívecske formája legyen, hanem kerek, mint a tallér. Ezt úgy érhetjük el, hogy a szív kerek részébe tesszük a tésztagolyót, egyszerre 6 kis golyó fér bele, kb. 3 perc alatt készre sül.





Tápanyagtartalom:

mennyiség
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
energia (kcal)
 100 g
22
0,5
53
33
330





PAPRIKÁS, FŰSZERES:

Hozzávalók:                                                                               

150 g                      fehérjeszegény Loprofin kenyérpor                        

1 adag                    Loprofin tojáspótló por

80 g                        zsír

50 g                       Violife növényi sajt

1 ek.                       fűszerpaprika, vagy Piros Arany

50 ml                     Loprofin vagy lp drink

50 ml                     víz

½ zacskó                sütőpor

1 ek.                      

bors ízlés szerint





Elkészítése:

Ugyanúgy készül el, mint az előző. 

Gofrisütőben sütjük meg, de úgy, hogy ne a szokásos gofri szívecske formája legyen, hanem kerek, mint a tallér. Ezt úgy érhetjük el, hogy a szív kerek részébe tesszük a tésztagolyót, egyszerre 6 kis golyó fér bele, kb. 3 perc alatt készre sül.





Tápanyagtartalom:

mennyiség
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
energia (kcal)
 100 g
13,6
0,3
53
38
336