Néhány korábbi kalácsrecepttel kívánok Mindenkinek kellemes ünnepeket! Szeretettel gondolok Rátok/ Önökre: Erika
Fokhagymás kalács
Hozzávalók:
500 g fehérjeszegény damin
vagy Loprofin kenyérpor
1
zacskó szárított élesztő
3
ek. cukor
1
adag fehérjeszegény Loprofin
tojáspótló por
100 g főtt burgonya
4
gerezd fokhagyma
2
kk. só
2 dl víz
gyúráshoz
és formázáshoz: 1 ek. keményítő
Elkészítése:
A fehérjeszegény kenyérport öblös edénybe öntjük, hozzáadjuk, a
megfőzött és összetört burgonyát, a péppé zúzott fokhagymát, elkevert
tojáspótló port, a sót, valamint a többi fűszert is egyenletesen ráhintjük.
Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, valamint fokozatosan öntjük a folyadékot
is.
Az egész masszát robotgép
segítségével összekeverjük. Gyúródeszkán átdolgozzuk, és három részre osztjuk,
melyből 3 fonatú fonott kalácsot készítünk.
Fél órán át meleg helyen
kelesztjük. Előmelegített sütőben megsütjük, 10 perccel a sütés befejezése
előtt olajjal megkenjük.
A
sütő hőfoka: 220 °C
Sütési
idő: 35-40 perc
Tápanyagtartalom:
mennyiség
|
phe (mg)
|
fehérje (g)
|
szénhidrát (g)
|
zsír (g)
|
kJ (kcal)
|
100 g
|
25
|
0,6
|
62
|
3
|
1155 (270)
|