Translate

2018. január 9., kedd

Édesburgonyás pogácsa



Hozzávalók:                                                                                
500 g                      fehérjeszegény Loprofin kenyérpor
1 zacskó                 szárított élesztő
2 kk.                       cukor
200 g                      főtt édesburgonya
2 adag                    Loprofin tojáspótló por elkeverve
100 ml                    tejföl (piros tetejű, 20 %-os zsírtartalmú, minél magasabb a zsírtartalom, annál alacsonyabb a fehérjetartalom)
200 g                      vaj, vagy margarin
100-150 ml             lp drink, vagy Loprofin tej
2 kk.                      







Elkészítése:
A fehérjeszegény Loprofin kenyérport egy öblös edénybe öntjük, hozzáadjuk az élesztőt, cukrot, a sót, valamint a főtt, villával összetört édesburgonyát. Külön edényben elkeverjük robotgéppel az olvasztott vajat, a tejfölt, a Loprofin tejet, valamint a felvert tojáspótló port, majd fokozatosan hozzáadjuk a masszához a lisztes keveréket.

Az egész masszát robotgép segítségével összekeverjük. Kézzel alaposan átgyúrjuk, majd a sütő kelesztő funkcióját bekapcsoljuk, vagy annak hiányában 50 °C -ra melegítjük a sütőt, és fél órán át kelesztjük. Ezután kivesszük, alaposan összedolgozzuk, és kinyújtás után pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

Előmelegített sütőben megsütjük, 10 perccel a sütés befejezése előtt tetejét olajjal megkenjük.

A sütő hőfoka:    180 °C
Sütési idő:          25-30 perc

Tápanyagtartalom:

 
mennyiség
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
energia (kcal)
100 g
54
1,2
49
19
370



Jó étvágyat kívánok hozzá:
KissEra

2018. január 8., hétfő

Svéd "hús"golyó



Hozzávalók:                                                                                
200 g                      karfiol, friss, vagy fagyasztott mindkettő tökéletes
1 közepes               sárgarépa
1 fej                        főzőhagyma
2 gerezd                 fokhagyma
200 g                      főtt Loprofin rizs
2 adag                    Loprofin tojáspótló por elkeverve (1 adag: 10 g por + 40 ml víz)
100 g                      fehérjeszegény zsemlemorzsa (pl. Fe-mini, Balviten, Bezgluten)
bors
Sütéshez:
1 liter                      olaj

Elkészítése:
Megtisztítjuk a vöröshagymát és apró kockákra vágjuk. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és megfőzzük a tisztított és felkockázott sárgarépával együtt, ha mirelitte a karfiol, akkor felengedjük. A Loprofin rizst megfőzzük, lecsepegtetjük.
A zöldségeket villával, vagy késes robotgéppel összetörjük, majd hozzáadjuk a fűszereket, elkevert tojáspótló port, és a Loprofin rizst. Összekeverjük, és kis golyókat formázunk belőle. Megforgatjuk fehérjeszegény zsemlemorzsában, és forró olajban pár perc alatt megsütjük.

TIPP
1.Ha a svéd húsgolyóhoz hasonlóan szeretnénk fogyasztani, akkor készítsünk paradicsomszószt hozzá, és főtt burgonyával vagy főtt Loprofin tésztával tálaljuk.
2.Készítsünk hozzá friss salátát paradicsomból, paprikából, jégsalátából, melyet öntsünk le olíva olajjal és fűszerezzünk.
3. Mártogassuk tzatziki mártással!
4. Vagy készítsünk hozzá amerikai káposztasalátát, azaz Cole Slaw-t.
5.Ha rántott „húst” is szeretnénk készíteni, panírozzunk be (fehérjeszegény kenyérpor + tojáspótló por elkeverve vízzel + fehérjeszegény zsemlemorzsa) Loprofin virslit vagy kolbászt, illetve Loprofin húspogácsát. Kiegészítheti és változatosabbá teheti a főétkezéseket.

Tápanyagtartalom:

  mennyiség
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
energia (kcal)
100 g
61
1,7
35
0,7
177

Jó étvágyat kívánok hozzá:
KissEra