Translate

2018. január 9., kedd

Édesburgonyás pogácsa



Hozzávalók:                                                                                
500 g                      fehérjeszegény Loprofin kenyérpor
1 zacskó                 szárított élesztő
2 kk.                       cukor
200 g                      főtt édesburgonya
2 adag                    Loprofin tojáspótló por elkeverve
100 ml                    tejföl (piros tetejű, 20 %-os zsírtartalmú, minél magasabb a zsírtartalom, annál alacsonyabb a fehérjetartalom)
200 g                      vaj, vagy margarin
100-150 ml             lp drink, vagy Loprofin tej
2 kk.                      







Elkészítése:
A fehérjeszegény Loprofin kenyérport egy öblös edénybe öntjük, hozzáadjuk az élesztőt, cukrot, a sót, valamint a főtt, villával összetört édesburgonyát. Külön edényben elkeverjük robotgéppel az olvasztott vajat, a tejfölt, a Loprofin tejet, valamint a felvert tojáspótló port, majd fokozatosan hozzáadjuk a masszához a lisztes keveréket.

Az egész masszát robotgép segítségével összekeverjük. Kézzel alaposan átgyúrjuk, majd a sütő kelesztő funkcióját bekapcsoljuk, vagy annak hiányában 50 °C -ra melegítjük a sütőt, és fél órán át kelesztjük. Ezután kivesszük, alaposan összedolgozzuk, és kinyújtás után pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

Előmelegített sütőben megsütjük, 10 perccel a sütés befejezése előtt tetejét olajjal megkenjük.

A sütő hőfoka:    180 °C
Sütési idő:          25-30 perc

Tápanyagtartalom:

 
mennyiség
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
energia (kcal)
100 g
54
1,2
49
19
370



Jó étvágyat kívánok hozzá:
KissEra