2
adag
Hozzávalók:
tészta
200 g fehérjeszegény Loprofin vagy damin kenyérpor
1
zacskó szárított élesztő
fél
kk. só
1
ek. karamellizált cukor
100
ml langyos víz
1
ek. olívaolaj
rátét
1
ek. olívaolaj
100
g paradicsompüré
70
g paprika
20
g felszeletelt zöld olívabogyó
bazsalikom,
oregánó, só, bors
Elkészítése:
A fehérjeszegény kenyérport egy öblös
edénybe öntjük, és az élesztőt rászórjuk. A tál pereme mentén rászórjuk a sót
és hozzáadjuk a karamellizált cukrot is. Víz hozzáadása mellett a tésztát kézi
keverőgép segítségével bedagasztjuk. Miután a tésztát a tálból kiszedtük, a
gyúródeszkán ismét átdolgozzuk. Kb. egy órán át meleg helyen, kelesztjük.
A tésztát ismét átgyúrjuk miközben az
olívaolajat is, beledolgozzuk. Ha már a tészta az olajat teljesen felvette,
kettéosztjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt vagy olajjal kikent sütőformába
simítjuk, vagy kerekre formázzuk. Megkenjük olajjal, a paradicsompürét
szétsimítjuk a tetején, majd a felszeletelt paprikát és olívabogyókat is
rátesszük. Fűszerezzük, és előmelegített sütőben megsütjük.
A
sütő hőfoka: 220 °C
Sütési
idő: 30 perc
Variációk:
rétegezhetünk rá hagymát, lilahagymát, cukkinit, padlizsánt, pattiszont,
paradicsomot, stb.
Tápanyagtartalom:
mennyiség
|
phe (mg)
|
fehérje (g)
|
szénhidrát (g)
|
zsír (g)
|
energia (kcal)
|
1 adag
|
68
|
1,6
|
95
|
12
|
495
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése