Translate

2012. február 4., szombat

Francia szalagos fánk


A Farsang közeledtével ismét egy jó kis fánkrecept :-). Ha van kedvetek próbáljátok ki!

Hozzávalók: 20 darab készül belőle                                                                             

450 g fehérjeszegény damin vagy Loprofin kenyérpor                           
1 zacskó szárított élesztő
2 adag tojáspótló por
100 g vaj
250 ml Loprofin tej, vagy lp drink tejpor
teáskanál só
60 g cukor           
2 zacskó vaníliás cukor
olaj a sütéshez
                              
gyúráshoz és formázáshoz: 1 ek. keményítő

Elkészítése:
Az elkevert tojáspótló port elegyítjük a cukorral, vaníliás cukorral, az élesztőt felfuttatjuk és hozzáöntjük a fehérjeszegény kenyérporhoz. Majd a cukros tojáspótlót, csipet sót, és fehérjeszegény tejet. Körülbelül 15 percig gyúrjuk, majd nedves konyharuhával letakarva 1-1,5 órán át kelesztjük. Amikor megkelt keményítővel megszórt gyúrótáblán ismételten átgyúrjuk, és beledolgozzuk a vajat. Majd 4 órára vagy akár egy éjszakára tegyük be a hűtőbe. Kivétel után ismételten átgyúrjuk, 2,5 cm vastagságúra kinyújtjuk, és fánkszaggatóval és a közepét egy kispohárral kiszaggatjuk. Forró olajban, aranysárgára sütjük, lecsepegtetjük, és vaníliás porcukorral megszórjuk.


Tápanyagtartalom:
 
mennyiség
phe (mg)
fehérje  (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
kJ (kcal)
darabonként
9
0,2
48
2,5
1250 (298) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése