Translate

2014. december 16., kedd

Mézeskalács Mézi

38 Mézi készül ebből a mennyiségből

Hozzávalók:
150 g méz                               
75 g cukor                               
50 g margarin                           
csipet só                               
65 ml főzött kávé, vagy karamellizált cukor                       
400 g fehérjeszegény Loprofin, vagy damin kenyérpor               
2 kk. sütőpor                           
2 db tojásnak megfelelő tojáspótló por               
1 db tojás sárgája                           
rum aroma, mandula aroma
mézeskalács fűszerkeverék                   
fahéj, őrölt szegfűszeg





Elkészítése:
A mézet, a cukorral, margarinnal és a fűszerekkel együtt felforraljuk. Majd hozzáöntjük a fehérjeszegény kenyérporhoz, valamint hozzáadjuk még a tojáspótló port, a tojás sárgáját, a kávét, a sütőport és a margarint. Alaposan összegyúrjuk. Ha töredezik a tészta, adhatunk hozzá még egy kevés zsiradékot. Fél centiméter vastagságúra kinyújtjuk, és "mézi formával" kiszaggatjuk.
Sütés után félretesszük kihűlni.


Sütő hőfoka: 175 °C
Sütési idő: 20 perc

Közben Formix vagy egyéb alacsony fehérjetartalmú tortaburkolót porcukorral hintett konyhapulton kinyújtjuk, és ugyanakkora méretű formákat szaggatunk ki.
Ha kihűlt a mézeskalács formánk, vízzel lekenjük, és ráhelyezzük a kiszaggatott tortaburkoló mintát, hagyjuk összetapadni. Díszíthetjük dr. Oetker cukormázzal, színes cukorkákkal, dr. Oetker tortaíróval.


Volt akinek nagyon ízlett:

Díszítéshez használhatjuk a következőket:




Íróka: Mézeskalács íróka


Tápanyagtartalom:

mennyiség (g)
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
energia (kcal)
100 g
35
1,2
85
4
380