Translate

2015. szeptember 6., vasárnap

Cole slaw-amerikai káposztasaláta



Hozzávalók 4 főre:                                                                                

400 g                      fehér káposzta

1 közepes méretű  sárgarépa

1 közepes méretű  vöröshagyma, vagy főzőhagyma


 

Öntethez:

6 ek.                       majonéz

2 ek.                       tejföl (20 %-os zsírtartalmú)

2 ek.                       tejszín

2 ek.                       Loprofin tej, vagy lp drink

2 ek.                       méz

1 csokor                 petrezselyemzöld

1 ek.                       ecetes torma

                               őrölt bors

fél                          citrom kicsavart leve


Elkészítése:

A káposztát, a sárgarépát és a hagymát megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk. Megszórjuk 1 ek.  sóval, összeforgatjuk, fél órát állni hagyjuk.

A petrezselymet apróra vágjuk, összekeverjük az öntet többi hozzávalójával. Megkóstoljuk, ha minden összetevőt érzünk benne, akkor jó, de só nem kell, mert a zöldségek éppen eléggé sósak lesznek. A fél óra leteltével kinyomkodjuk a zöldségekből a levet, egy keverőtálban összeforgatjuk az öntettel. Kis ideig behűtjük, hogy az ízek összeérjenek.




Tápanyagtartalom:
 
mennyiség
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
energia (kcal)
100 g
42
1,4
7,5
10,5
131