Translate

2015. szeptember 27., vasárnap

Hamburger zsemle




Hozzávalók:                                                                
600 g                 fehérjeszegény Loprofin kenyérpor     
1,5 zacskó          szárított élesztő
2 ek.                  cukor 
50 ml                 olaj
200 ml               kézmeleg Loprofin tej, vagy lp drink
100 ml               natúr joghurt
1 tk.                         
                          olaj a megkenéshez

 
Elkészítése:
A hozzávalókat robotgép segítségével összedolgozzuk, fél órán át kelesztő tálban kelesztjük, majd megformáljuk a zsemléket, 9 darab készül ebből a mennyiségből, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és még legalább fél órán át meleg helyre tegyük. Tetejét megkenjük olajjal. Előmelegített 200 °C-os sütőben 18-20 perc alatt megsütjük, amikor kivesszük, enyhén cukros vízzel lekenjük a tetejét, attól szép fényessé válik.
Ezeket a sütőstúdió előtti napon otthon készítettem, hogy bőven legyen kóstoló!
 
 

A sütő hőfoka:    200 °C
Sütési idő:           18-20 perc
Ezt a sütőstúdióban sütöttük a gyerekekkel, szülőkkel.

 
 
 



Tápanyagtartalom:



mennyiség
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
energia (kcal)
 100 g
53,7
1,3
84
8,5
430



Jó étvágyat hozzá!