Translate

2015. szeptember 18., péntek

Narancsos csokis sütemény



Hozzávalók:                                                                               
120 g                      vaj
150 g                      cukor
200 g                      Loprofin kenyérpor
2 adag                    Loprofin tojáspótló por elkeverve (1 adag: 10 g por + 40 ml víz)
2 db.                       narancs reszelt héja
1 zacskó                 sütőpor
1 zacskó                 vaníliás cukor
csipet                    

1 dl                        narancslé
1 dl                        natúr joghurt
50 g                       mazsola, vagy aszalt áfonya, vagy fehérjeszegény csokoládé
 

Elkészítése:
A puha vajat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a felvert és vízzel elkevert tojáspótló port. Utána a narancsok héját, a sütőport, a narancslevet és a joghurt, végül a fehérjeszegény Loprofin kenyérport, melybe beleforgatjuk a mazsolát, vagy áfonyát, vagy fehérjeszegény csokoládét, ki melyiket kedveli.

Az alján sütőpapírral fedett formába kanalazzuk, és 170°C-on egy órát sütjük tűpróbáig, azaz ha a süteménybe szúrt fogpiszkálót vagy hústűt úgy tudjuk kihúzni, hogy nem ragadt rá a tészta. Ekkor sült meg.
Sütőből kivéve rácsra borítjuk, majd pár perces pihenő után a formát levesszük róla, és néha megforgatva kihűtjük.
Egy pohár kakaóval kínáljuk.


Tápanyagtartalom:
 
mennyiség
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
energia (kcal)
100 g
41
0,9
55
14
413