Translate

2017. december 28., csütörtök

Almáspite golyó



Hozzávalók a kekszmorzsalékhoz:                                                                              

150 g                      fehérjeszegény Loprofin kenyérpor

40 g                        porcukor

90 g                        vaj (hideg)

1 csomag                vaníliás cukor

1 db.                       Loprofin tojáspótló por (10 g por + 40 ml víz)

1-2 ek.                    Loprofin tej, vagy lp drink

1 tk.                        sütőpor

csipet                             

 


Hozzávalók az almáspite golyóhoz:                                                                            

300 g                      alma

2 ek.                       citromlé

1,5 tk.                     őrölt fahéj

80 g                        cukor

2 zacskó                 vaníliás cukor

200 g                      darált PKU-s keksz, a fent jelzett alapanyagokból megsütve, és összemorzsolva






Elkészítése:

A keksz alapanyagait összemorzsoljuk, kinyújtjuk és bármilyen formára vágjuk, megsütjük, és miután kihűlt elmorzsoljuk. Ez lesz a kekszalap.

Az almát meghámozzuk, lereszeljük, és egy lábasba tesszük a rácsorgatott citromlével, és őrölt fahéjjal. Kb. 5 perc alatt puhára pároljuk. Majd amikor kihűlt hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és az elmorzsolt kekszet. Golyót formázunk belőle, és megforgatjuk őrölt fehérjeszegény kekszben.




Tápanyagtartalom:
 


mennyiség
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
energia (kcal)
 100 g
9,5
0,3
41
10
251