Translate

2017. december 27., szerda

Lángos


Hozzávalók:                                                                             
500 g                    Loprofin fehérjeszegény kenyérpor
1 zacskó               szárított élesztő
2 adag                  Loprofin tojáspótló por
50 ml                   Loprofin tej, vagy lp drink
100 ml                 kefír
olaj a sütéshez

Elkészítése:
  1. Az élesztőt felfuttatjuk (langyos, cukrozott Loprofin tejben), majd a kefirrel elkeverjük.
  2. A Loprofin kenyérporhoz hozzáadjuk a kefires élesztőt, a felvert tojáspótló port, a sót, és az egészet homogén tésztává gyúrjuk.
  3. Kiolajozott folpack fóliában, gombócba gyúrva kb. 1 órát hűtőben pihentetjük.
  4. Vizes kézzel kis gombócot formázunk, amit kézzel lángos formára kinyújtunk, és a forró olajban kisütjük.
  5. A maradék tészta még 3-4 napig a hűtőben eláll zacskóban (de vigyázat megnő).
  6. A mindkét oldalon megsült lángosokat ízlés szerint megkenjük zúzott fokhagymával, vagy vékonyan tejföllel, megszórjuk Violife sajttal.
 

 Tápanyagtartalom:


 mennyiség
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
energia (kcal)
összesen
338
7,7
454
47
2262
100 g
46
1,1
62
6,4
310

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése