Translate

2018. január 16., kedd

Ízes derelye



Hozzávalók:                                                                                

400 g                      fehérjeszegény Loprofin kenyérpor

2 adag                    Loprofin tojáspótló por

50 g                        margarin, vagy vaj

csipet                     

                               víz, amennyit felvesz, a jó gyúrható állaghoz




Töltelék:

200 g                      kemény állagú lekvár (vagy sütésálló lekvár)

                               fehérjeszegény zsemlemorzsa (Fe-mini, Balviten, Bezgluten)

                               olaj a morzsa pirításához





Elkészítése:

A fehérjeszegény Loprofin kenyérport és az előre elkevert Loprofin tojáspótló port, csipetnyi sóval, és a margarinnal elmorzsoljuk. Annyi vizet adunk hozzá lassan adagolva, míg ruganyos, jól nyújtható tésztát nem kapunk. Két felé osztjuk.

Majd kinyújtjuk lisztezett gyúrótáblán, és kemény állagú lekvárt helyezünk geometriai pontossággal vízszintesen és függőleges úgy, hogy a tészta másik felét rá tudjuk helyezni, és derelyevágóval el tudjuk vágni, kisméretű derelyékké.

Forró lobogó vízbe helyezzük, és olajban megpirított fehérjeszegény zsemlemorzsára tesszük, abban megforgatjuk, és fahéjas porcukorral tálaljuk.

Főzési idő: 5-8 perc


Jó étvágyat kívánok hozzá:
KissEra



Tápanyagtartalom:


  mennyiség
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
energia (kcal)
100 g
24
0,6
79
7,8
410