Hozzávalók:
500 g fehérjeszegény Loprofin kenyérpor
1 zacskó szárított élesztő
1 kk. cukor
4 ek. vaj,
vagy margarin
100 g főtt burgonya
50 g apró darabokra vágott megpirított
vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
200 ml Loprofin tej vagy lp drink
2 kk. só
csipet bors
Elkészítése:
A
fehérjeszegény Loprofin kenyérport
öblös edénybe öntjük, hozzáadjuk, a megfőzött és összetört burgonyát, az apró
darabokra vágott és megpirított vöröshagymát, a sót, valamint a többi fűszert
is egyenletesen ráhintjük. Hozzáadjuk a vajat és a felfuttatott élesztőt,
valamint fokozatosan öntjük a folyadékot is. Az egész masszát robotgép
segítségével összekeverjük. Gyúródeszkán átdolgozzuk, és 3 cipőt formázunk
belőle, majd fél órára félretesszük keleszteni. Majd ezután átgyúrjuk, és a kívánt
formára alakítjuk pl. francia kenyér azaz baguette/ bagett alakúra formázzuk.
Ebből a mennyiségből 3 bagett készül.
Ha
lehetőségünk van rá érdemes bagettsütő formát használni, mely lukacsos aljú,
így a levegő szabadon áramolhat, és így sokkal jobb minőséget érhetünk el. Mivel
tapadásmentes a bevonata könnyen eltávolítható a formából. Beszerezhető nagyobb
vasedény üzletekben, vagy pl. http://kookta.hu/webshop/product.php?id_product=243,
vagy http://gasztroshop.hu/index.php?productID=732,
Sütés előtt legalább fél órán át meleg helyen
kelesztjük úgy, hogy a formát a bagettekkel együtt zacskóba húzzuk, és úgy
kelesztjük. Előmelegített sütőben megsütjük, 10 perccel a sütés befejezése
előtt olajjal megkenjük, és a sütő aljába akár virágpermetezővel tiszta vizet
termetezünk.
A sütő hőfoka: 200
°C
Sütési idő: 30-35
perc
Tápanyagtartalom:
mennyiség
|
phe (mg)
|
fehérje (g)
|
szénhidrát (g)
|
zsír (g)
|
energia (kcal)
|
100 g
|
19
|
0,5
|
52,5
|
5
|
233
|