Translate

2015. szeptember 18., péntek

Narancsos csokis sütemény



Hozzávalók:                                                                               
120 g                      vaj
150 g                      cukor
200 g                      Loprofin kenyérpor
2 adag                    Loprofin tojáspótló por elkeverve (1 adag: 10 g por + 40 ml víz)
2 db.                       narancs reszelt héja
1 zacskó                 sütőpor
1 zacskó                 vaníliás cukor
csipet                    

1 dl                        narancslé
1 dl                        natúr joghurt
50 g                       mazsola, vagy aszalt áfonya, vagy fehérjeszegény csokoládé
 

Elkészítése:
A puha vajat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a felvert és vízzel elkevert tojáspótló port. Utána a narancsok héját, a sütőport, a narancslevet és a joghurt, végül a fehérjeszegény Loprofin kenyérport, melybe beleforgatjuk a mazsolát, vagy áfonyát, vagy fehérjeszegény csokoládét, ki melyiket kedveli.

Az alján sütőpapírral fedett formába kanalazzuk, és 170°C-on egy órát sütjük tűpróbáig, azaz ha a süteménybe szúrt fogpiszkálót vagy hústűt úgy tudjuk kihúzni, hogy nem ragadt rá a tészta. Ekkor sült meg.
Sütőből kivéve rácsra borítjuk, majd pár perces pihenő után a formát levesszük róla, és néha megforgatva kihűtjük.
Egy pohár kakaóval kínáljuk.


Tápanyagtartalom:
 
mennyiség
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
energia (kcal)
100 g
41
0,9
55
14
413

2015. szeptember 6., vasárnap

Cole slaw-amerikai káposztasaláta



Hozzávalók 4 főre:                                                                                

400 g                      fehér káposzta

1 közepes méretű  sárgarépa

1 közepes méretű  vöröshagyma, vagy főzőhagyma


 

Öntethez:

6 ek.                       majonéz

2 ek.                       tejföl (20 %-os zsírtartalmú)

2 ek.                       tejszín

2 ek.                       Loprofin tej, vagy lp drink

2 ek.                       méz

1 csokor                 petrezselyemzöld

1 ek.                       ecetes torma

                               őrölt bors

fél                          citrom kicsavart leve


Elkészítése:

A káposztát, a sárgarépát és a hagymát megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk. Megszórjuk 1 ek.  sóval, összeforgatjuk, fél órát állni hagyjuk.

A petrezselymet apróra vágjuk, összekeverjük az öntet többi hozzávalójával. Megkóstoljuk, ha minden összetevőt érzünk benne, akkor jó, de só nem kell, mert a zöldségek éppen eléggé sósak lesznek. A fél óra leteltével kinyomkodjuk a zöldségekből a levet, egy keverőtálban összeforgatjuk az öntettel. Kis ideig behűtjük, hogy az ízek összeérjenek.




Tápanyagtartalom:
 
mennyiség
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
energia (kcal)
100 g
42
1,4
7,5
10,5
131

2015. augusztus 28., péntek

Készülődve a szerbiai sütőstúdióra

A szerbiai PKU Egyesület és a szponzoráló cég felkérésére 2015. augusztus 29-én Belgrádban tartok sütőstúdiót, mely rendezvényre már elkezdtem az előkészületeket. Az alábbi finomságokkal készülök, melyekről egyelőre csak pár fázisfotót láthattok, de hamarosan jönnek a receptek is!

Hagymás-tejfölös puffancs:


Vaníliás-lekváros csiga:












A stúdióban az alábbi recepteket készítjük el közösen:

Pizza variációk magyarul: http://pkudieta.blogspot.hu/2015/07/pizza-variaciok-frissen-fogyasztashoz.html
Fokhagymás bucik magyarul: http://pkudieta.blogspot.hu/2014/10/fokhagymas-buci.html
Hamburger zsemle magyarul:
Kifli, formában sütve magyarul: http://pkudieta.blogspot.hu/2014/10/fokhagymas-buci.html
Vaníliás csiga magyarul: http://pkudieta.blogspot.hu/2015/07/vanilias-csiga.html
Meggyes bukta magyarul: http://pkudieta.blogspot.hu/2014/12/meggyes-bukta.html
Brokkoli golyó magyarul: http://pkudieta.blogspot.hu/2015/07/brokkoligolyo.html
Marokkói rizsburger magyarul:
Ázsiai wokban sült tészta magyarul: http://pkudieta.blogspot.hu/2015/08/azsiai-sult-teszta.html
Sajtos keksz magyarul:
Szendvicsütőben készült kenyér, másként magyarul: http://pkudieta.blogspot.hu/2015/08/azsiai-sult-teszta.html

Szeretettel várok Mindenkit!
Kiss Erika

2015. augusztus 25., kedd

Ázsiai sült tészta




Hozzávalók:                                                                               

100 g                    Loprofin tészta (spagetti, vagy fusilli, vagy ami épp otthon van)

2 nagyobb            sárgarépa

2 levél                  fehér káposzta

1 db                      kaliforniai paprika

100 g                    gomba

4 ek                      olaj

2 ek.                     szójaszósz


bors



Elkészítése:

A fehérjeszegény Loprofin spagettit, forró, lobogó enyhén sós, olajos vízben kifőzzük. Miután leszűrtük, forró olajon megpirítjuk, félretesszük. A zöldségeket megtisztítjuk, julienne-re, azaz gyufaszálra vágjuk, és a wok edénybe megpirítjuk olajon, majd kevés vízzel felöntve megpároljuk, majd lepirítjuk. Összekeverjük a tésztával, hozzáadjuk a szójaszószt és még pár percig a wokban sütjük.


Tápanyagtartalom:
  mennyiség
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
energia (kcal)
100 g
66
1,8
18
1,1
101