Hozzávalók:
120 g vaj
150 g cukor
200 g Loprofin kenyérpor
2 adag Loprofin tojáspótló por elkeverve (1 adag: 10 g por + 40 ml víz)
2 db. narancs
reszelt héja
1 zacskó sütőpor
1 zacskó vaníliás
cukor
csipet só
1 dl narancslé
1 dl natúr
joghurt
50 g mazsola,
vagy aszalt áfonya, vagy fehérjeszegény csokoládé
Elkészítése:
A puha vajat habosra
keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a felvert és vízzel
elkevert tojáspótló port. Utána a narancsok héját, a sütőport, a narancslevet
és a joghurt, végül a fehérjeszegény Loprofin
kenyérport, melybe beleforgatjuk a mazsolát, vagy áfonyát, vagy fehérjeszegény
csokoládét, ki melyiket kedveli.
Az alján sütőpapírral
fedett formába kanalazzuk, és 170°C-on egy órát sütjük tűpróbáig, azaz ha a
süteménybe szúrt fogpiszkálót vagy hústűt úgy tudjuk kihúzni, hogy nem ragadt
rá a tészta. Ekkor sült meg.
Sütőből kivéve rácsra
borítjuk, majd pár perces pihenő után a formát levesszük róla, és néha
megforgatva kihűtjük.
Egy pohár kakaóval kínáljuk.
Tápanyagtartalom:
mennyiség
|
phe (mg)
|
fehérje (g)
|
szénhidrát (g)
|
zsír (g)
|
energia (kcal)
|
100 g
|
41
|
0,9
|
55
|
14
|
413
|