Translate

2016. április 28., csütörtök

Félórás foszlós kifli

Hozzávalók:                                                                               
150 ml                     tejföl (20 %-os zsírtartalmú)
50 ml                       olaj
100 ml                     lp drink tej
450 g                       fehérjeszegény damin kenyérpor
1 zacskó                  szárított élesztő
1 ek.                        cukor, vagy por édesítőszer
1 adag                     kikevert Loprofin tojáspótló por
csipet                     

Elkészítése:
Az lp drink tejet meglangyosítjuk egy kisebb edényben, majd belekeverjük a cukrot, és belemorzsoljuk a friss élesztőt. Félretesszük, hogy felfusson.
Ha az élesztő felfutott, akkor egy nagyobb műanyagtálba mérjük bele a fehérjeszegény damin kenyérport, öntsük rá az élesztős lp drink tejet, majd az összes többi hozzávalóját a tésztának, és gyúrjuk össze. Ha nagyon ragad, akkor adjunk hozzá még egy kis kenyérport, vagy keményítőt, ha nagyon száraz, akkor egy kis lp drinket, mert jól kezelhető tésztát kell kapnunk.
A tésztát osszuk négy részre, majd nyújtsuk őket körülbelül tányérnagyságú körökké.
Ezután helyezzünk rá mindegyik körre egy másikat, majd pizzavágó segítségével vágjuk fel 8-8 cikkre. A cikkeket a hosszabbik felüktől kezdődően kiflikké felcsavarjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, elkevert tojáspótló porral megkenjük a tetejüket, vagy karamellizált cukorral, és
 
180 °C-os sütőben (alul-felül sütés programon) aranyszínűre sütjük őket.


A sütő hőfoka:     180 °C
Sütési idő:             15-20 perc

Legutóbbi sütőstúdión kicsit "béna" kiflik készültek, érdemes nagyobbakat készíteni!
Tápanyagtartalom:

  mennyiség
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
energia (kcal)
100 g
51
1,1
54
8,6
300
1 darab
26
0,6
27
4,3
150
Sütőstúdió 2016.04.02, amikor közösen elkészítettük: