22 cm-es formához.
1 csomag vaníliás cukor
2 adag kikevert Loprofin tojáspótló por
100 ml natúr joghurt
350 ml lp drink tej
1 zacskó sütőpor
6 ek. lp drink csokoládés ízesítésű
csipet só
Elkészítése:
A vajat, cukrot, vaníliás cukrot az elkevert tojáspótló porral és joghurttal habosra keverjük. Ezután fokozatosan adjuk hozzá az lp drink tejet, valamint a sütőporral elkevert fehérjeszegény damin kenyérport.
Az elkevert tészta egyharmadát egy külön tálba vegyük ki, és ehhez keverjük az lp drink csokoládés port, ha igényel a tészta még adjunk hozzá egy kis fehérjeszegény tejet is.
Kuglófformánkat olajozzuk ki, és szórjuk meg keményítővel, vagy fehérjeszegény kenyérporral, majd a világos tésztát kanalazzuk bele a formába úgy, hogy néhány barna tészta is keverjünk bele, hogy sülés után váltakozzanak a fehér és barna tésztarészek.
A végén villával vagy késsel kicsit kavarjuk a tésztába, ettől lesz márványos kinézetű.
Előmelegített 180 °C-os sütőben 50 percig sütjük úgy, hogy az első 25 perc után alufóliával fedjük le. Tűpróbával ellenőrizzük megsült-e, majd kiborítjuk a formából, és ha langyosra hűlt akkor szeleteljük.
A sütő hőfoka:
Sütési idő: 50 perc
mennyiség
|
phe (mg)
|
fehérje (g)
|
szénhidrát (g)
|
zsír (g)
|
energia (kcal)
|
27
|
0,7
|
55
|
2
|
261
|
Sütőstúdió 2016.04.02, amikor közösen elkészítettük:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése