Translate

2016. április 11., hétfő

Hosszanfriss kenyér damin kenyérporból

Ha a kenyérmasszába natúr joghurtot és főzőtejszínt is teszünk, közel egy hétig megtartja frissességét a kenyerünk!

Hozzávalók:
500 g                      fehérjeszegény damin kenyérpor
1 zacskó                 szárított élesztő
20 g                        cukor
50 ml                      natúr joghurt
50 ml                      főzőtejszín
400 ml                    Loprofin tej, vagy lp drink tejpor
3 ek.                       olaj
10 g                             
fűszerek ízlés szerint


Elkészítése:
                              
Amikor friss élesztőt használunk, akkor az élesztőt langyos vízzel, és a cukorral felfuttatjuk, vagy ha szárított élesztőt, akkor gyorsabb módszer, ha mindent egy nagyobb edényben összekeverünk.
A fehérjeszegény damin kenyérport egy öblös edénybe öntjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az olajat, a sót, joghurtot, tejszínt, a Loprofin tejet, valamint a tetszőleges fűszereket is egyenletesen ráhintjük.

Az egész masszát robotgép segítségével összekeverjük. Kiolajozott, és keményítővel kiszórt formába öntjük, fél órán át meleg helyen kelesztjük.
Előmelegített sütőben megsütjük, 10 perccel a sütés befejezése előtt tetejét olajjal megkenjük.


A sütő hőfoka:     180 °C
Sütési idő:             25-30 perc

Tápanyagtartalom:

  mennyiség
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
energia (kcal)
100 g
27
0,7
55
2
261


Ha csak 3 dl folyadékkal készítjük, kézzel gyúrható kenyeret is készíthetünk:
Sütőstúdió 2016.04.02, amikor közösen elkészítettük: