Translate

2016. április 9., szombat

Ragacsos datolyapuding

Tradicionális angol édesség, mely leginkább pitére hasonlít, és nem is pudingra :-).

Hozzávalók:                                                                               
200 g                   margarin, vagy vaj
200 g                  datolya (magozva)
500 ml                víz
2 tk.                    szódabikarbóna
200 g                  cukor
2 adag                kikevert Loprofin tojáspótló por
300 g                  fehérjeszegény damin kenyérpor
2 tk.                    sütőpor
1 cm-es               gyömbér
csipet                  só

Elkészítése:
A datolyát kimagozzuk, és a vízben feltesszük főzni. Mikor felforrt, lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a szódabikarbónát, mely pezsegni fog, ettől ne ijedjünk meg, majd botmixer segítségével pürésítsük le.

A vízzel elkevert tojáspótló porhoz adjuk a cukrot és a zsiradékot, melyet szintén robotgép segítségével keverjük el. Majd ehhez adjuk a datolyapürét, és a sütőporral elkevert fehérjeszegény damin lisztet.

Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Akár melegen vanília sodóval fogyaszthatjuk, piteként önmagában, vagy gyümölcsökkel.
Sütőstúdió 2016.04.02, amikor közösen elkészítettük:

A sütő hőfoka:     180 °C
Sütési idő:             20-25 perc
Tápanyagtartalom:

  mennyiség
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
energia (kcal)
100 g
26
0,7
63
34
538