Translate

2016. október 24., hétfő

Mézes chillis zöldségek

Hozzávalók:                                                                               
200 g                      sárgarépa
200 g                      burgonya
200 g                      karfiol
2 ek.                       méz
100 g                          chilis szósz

bors
sütőzacskó


Elkészítése:
Tetszőleges zöldségeket választunk, melyeket megtisztítunk, és ujjnyi darabokra vágunk fel.
Beledobáljuk egy nagyobb méretű sütőzacskóba, melybe beleöntjük a chilis szószt, mézet és fűszereket. Miután a sütőzacskó száját befogtuk, összerázzuk a benne lévőket. A sütőzacskóhoz mindig adnak zárófóliát is mellyel lezárhatjuk a zacskó száját.
Elhelyezzük a sütőlemezen úgy hogy a zöldségek vízszintesen helyezkedjenek el, és lehetőleg ne egy kupacban egymáson. Hústű segítségével néhány lukat fúrunk a tetején, hogy a felesleges gőz eltávozhasson, különben szét”robbanhat” sülés közben.
Sütés után friss salátával vagy zöldségfasírttal, krokettel tálalhatjuk.

A sütő hőfoka:     180 °C
Sütési idő:             15-20 perc
A már megsült chillis zöldségek a kép középső részén láthatók.
Tápanyagtartalom:

  mennyiség
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
energia (kcal)
100 g
64
1,8
12
1,5
70

Ha nincs kedvünk hosszasan zöldségeket pucolni, akkor a mirelittek közül is igen nagy választékot találhatunk.


A frissnass termékek kis kiszerelésben akár munkahelyre vagy iskolába is praktikusan elvihetők.
Sütőstúdió 2016.04.02, amikor közösen elkészítettük:
https://www.facebook.com/234447686617231/photos/?tab=album&album_id=1047211375340854