Translate

2011. november 3., csütörtök

Lekváros linzer


Saját magam által kikísérletezett recept, amennyiben más receptje, ötlete volna, minden esetben jelzem!
Hozzávalók:                                                                              
500 g fehérjeszegény damin vagy Loprofin kenyérpor
400 g margarin
2 db Loprofin tojáspótló por (20 g por + 80 ml víz)
200 g kókuszreszelék
2 zacskó sütőpor
240 g porcukor

Variációk:
1-2 zacskó  vaníliás cukor                                 
3-4 evőkanál lp drink csokoládés ízesítésű


Elkészítése:
A margarint morzsoljuk el a sütőporral elkevert fehérjeszegény kenyérporral, majd adjuk hozzá a porcukrot és a kókuszreszeléket. A tojáspótló port keverjük simára a vízzel, és gyúrjuk össze a margarinos masszával. Ezután nyújtsuk ki (2-3 mm vastagságúra) kis adagokban kenyérporral megszórt deszkán, majd nyújtsuk, és tetszőleges formával szaggassuk ki. Érdemes a deszkát jó alaposan megszórni kenyérporral vagy keményítővel, mivel könnyen leragadhat. Készíthetünk a tésztából linzerkarikát, ekkor két darabot lekvárral összeragasztunk. Egy kicsit vastagabbra nyújtva kekszként is ehető. A kókuszreszelék még omlósabbá teszi, mint a sima linzert. Kis dobozban jól szállítható és sokáig eláll.

Babapiskóta formával szaggatva, kismanóknak első rágcsálnivaló is lehet (a kókuszreszelék kicserélhető kenyérporral).
Ebből a mennyiségből 5 cm átmérőjűből, kb. 100 db készíthető.

A sütő hőfoka: 170 °C
Sütési idő: 10-15 perc

Tápanyagtartalom:
 
mennyiség
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
energia (kcal)
100 g
30
0,5
46
15
1260 (300)
1 darab
3,2
0,05
4,9
1,6
134 (32)


Kenyérsütőben készült tejszínes kenyér


kb. 800 gramm
Saját magam által kikísérletezett recept, amennyiben más receptje, ötlete volna, minden esetben jelzem!

Hozzávalók:                                                                            
500 g fehérjeszegény damin vagy Loprofin kenyérpor                           
1 zacskó szárított élesztő
1 kk. cukor          
3 ek. olvasztott vaj                    
400 ml lp drink tej, vagy Loprofin tej
100 ml tejszín
4 kk. só    
2 kk. ízvarázs fűszerkeverék                                                             
                                         
gyúráshoz és formázáshoz: 1 ek. keményítő

TIPP: Sütés után, ha kihűlt a kenyér, szeleteljük fel, és 2-3 szeletenként csomagoljuk folpackba. Fagyasztóban hónapokig eláll.




Ha szeretnéd megtekinteni a videót, itt megteheted: 
Elkészítése:
A fehérjeszegény kenyérport öblös edénybe öntjük, hozzáadjuk az élesztőt és a cukrot. Elkeverjük a Loprofin tejben a sót, ízvarázs fűszerkeveréket, tejszínt és az olvasztott vajat. Majd fokozatosan a kenyérporhoz keverjük robotgéppel.
Közben olajjal kikenjük a kenyérsütő gép formáját, és beleöntjük a masszát. A legrövidebb programmal (általában 1,5 órás) sütjük készre. Kb. 10 perccel a sütés befejezése előtt olajjal, megkenjük a tetejét.

Tápanyagtartalom:
 
mennyiség
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
kJ (kcal)
 100 g
13
0,4
58
8,3
1357 (323)

2011. november 2., szerda

Püspökkenyér


Saját magam által kikísérletezett recept, amennyiben más receptje, ötlete volna, minden esetben jelzem!
Hozzávalók:                                                                                   

150 g fehérjeszegény Loprofin vagy damin kenyérpor                                              
150 g cukor                          
150 g margarin                                                        
10 g Loprofin tojáspótló por                                                                              
200 ml Loprofin tej, vagy lp drink                                                                   
fél csomag sütőpor                                                                        
50 g mazsola
aszalt gyümölcsök
fahéj                                                             
 
Elkészítése:
A Loprofin tojáspótló port a vízzel alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a margarint, cukrot, a sütőport, fahéjat. A Loprofin tejet és a fehérjeszegény kenyérport fokozatosan adagoljuk hozzá, és kézi robotgéppel keverjük össze. A megmosott mazsolát, apróra vágott aszalt gyümölcsöket óvatosan adjuk a tésztához.
Margarinnal kikent és keményítővel megszórt őzgerincformába öntjük.

A sütő hőfoka:          175 °C
Sütési idő:                 1 óra

Tápanyagtartalom:

mennyiség
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
energia (kcal)
100 g
11
0,4
56
1,6
263

Joghurtos pillezsemle


Saját magam által kikísérletezett recept, amennyiben más receptje, ötlete volna, minden esetben jelzem!
10 db
Hozzávalók:                                                                            
500 g fehérjeszegény Loprofin vagy damin kenyérpor
1 zacskó szárított élesztő
20 g cukor, a kelesztéshez
1 dl joghurt, vagy az otthoni joghurtkészítőben készített fehérjeszegény joghurt (még jobb mert alacsony a fehérjetartalma!!! )
5 dl Loprofin tej, vagy lp drink
3 ek. olaj
1 dkg só   
3 gerezd fokhagyma, vagy fokhagymakrém
1 ek.  tetszés szerinti zöldfűszer
       
                                  
Elkészítése:
Az élesztőt langyos vízzel, és a cukorral felfuttatjuk.
A fehérjeszegény Loprofin kenyérport egy öblös edénybe öntjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az olajat, a sót, joghurtot, a Loprofin tejet, az apróra zúzott fokhagymát, valamint a tetszőleges zöldfűszereket is egyenletesen ráhintjük.

Az egész masszát robotgép segítségével összekeverjük. Alufólia zsemleformákba öntjük, melyeket előzőleg kikentünk zsiradékkal, és megszórtunk keményítővel. Vagy olajos kézzel zsemléket formázunk belőle. Fél órán át meleg helyen kelesztjük.

Előmelegített sütőben megsütjük, 10 perccel a sütés befejezése előtt tetejét olajjal megkenjük.

A sütő hőfoka: 180 °C
Sütési idő: 25-30 perc

Tápanyagtartalom:
 
mennyiség
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
energia (kcal)
összes
482
122
517
112
3153
1 darab
48
1,2
52
11
314

Gyümölcsös fűszeres kuglóf



24 szelet

Hozzávalók:                                                                            
500 g fehérjeszegény Loprofin vagy damin kenyérpor
100 g vaj, vagy margarin
300 g cukor
1 zacskó vaníliás cukor
2 adag tojáspótló por
1 tk.  szódabikarbóna
1 tk.  őrölt gyömbér
2 tk.  őrölt fahéj
2 nagy banán, vagy 150 dkg összetört őszibarack, vagy meggy
100 ml narancslé
csipet só  
                   

Elkészítése:
Egy 1,5 literes kuglófformát kenjünk ki zsiradékkal, és szórjuk ki fehérjeszegény liszttel.
A cukorhoz adjuk hozzá a felvert tojáspótló port, majd a lágy vajat vagy margarint.
Keverjük hozzá a gyümölcslevet, gyümölcsöt és a fűszereket. Fokozatosan adagoljuk hozzá a fehérjeszegény kenyérport.

Előmelegített sütőben 50 perc alatt megsütjük. Tetejét cukormázzal díszíthetjük.

A sütő hőfoka:    175 °C
Sütési idő:           50 perc

Tápanyagtartalom:
 
mennyiség
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
energia (kcal)
összes (24 szelet)
270
6
517
111
3140
1 szelet
11
0,25
22
4,7
131