Translate

2011. november 2., szerda

Joghurtos pillezsemle


Saját magam által kikísérletezett recept, amennyiben más receptje, ötlete volna, minden esetben jelzem!
10 db
Hozzávalók:                                                                            
500 g fehérjeszegény Loprofin vagy damin kenyérpor
1 zacskó szárított élesztő
20 g cukor, a kelesztéshez
1 dl joghurt, vagy az otthoni joghurtkészítőben készített fehérjeszegény joghurt (még jobb mert alacsony a fehérjetartalma!!! )
5 dl Loprofin tej, vagy lp drink
3 ek. olaj
1 dkg só   
3 gerezd fokhagyma, vagy fokhagymakrém
1 ek.  tetszés szerinti zöldfűszer
       
                                  
Elkészítése:
Az élesztőt langyos vízzel, és a cukorral felfuttatjuk.
A fehérjeszegény Loprofin kenyérport egy öblös edénybe öntjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az olajat, a sót, joghurtot, a Loprofin tejet, az apróra zúzott fokhagymát, valamint a tetszőleges zöldfűszereket is egyenletesen ráhintjük.

Az egész masszát robotgép segítségével összekeverjük. Alufólia zsemleformákba öntjük, melyeket előzőleg kikentünk zsiradékkal, és megszórtunk keményítővel. Vagy olajos kézzel zsemléket formázunk belőle. Fél órán át meleg helyen kelesztjük.

Előmelegített sütőben megsütjük, 10 perccel a sütés befejezése előtt tetejét olajjal megkenjük.

A sütő hőfoka: 180 °C
Sütési idő: 25-30 perc

Tápanyagtartalom:
 
mennyiség
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
energia (kcal)
összes
482
122
517
112
3153
1 darab
48
1,2
52
11
314

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése