10
db
Hozzávalók:
500
g fehérjeszegény Loprofin vagy damin
kenyérpor
1
zacskó szárított élesztő
20
g cukor, a kelesztéshez
1 dl joghurt, vagy az otthoni joghurtkészítőben
készített fehérjeszegény joghurt (még jobb mert alacsony a fehérjetartalma!!! )
5 dl Loprofin tej, vagy lp drink
3
ek. olaj
1
dkg só
3
gerezd fokhagyma, vagy fokhagymakrém
1
ek. tetszés szerinti zöldfűszer
Elkészítése:
Az élesztőt langyos vízzel, és a cukorral
felfuttatjuk.
A fehérjeszegény Loprofin
kenyérport egy öblös edénybe öntjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az
olajat, a sót, joghurtot, a Loprofin
tejet, az apróra zúzott fokhagymát, valamint a tetszőleges zöldfűszereket is
egyenletesen ráhintjük.
Az egész masszát robotgép segítségével összekeverjük.
Alufólia zsemleformákba öntjük, melyeket előzőleg kikentünk zsiradékkal, és
megszórtunk keményítővel. Vagy olajos kézzel zsemléket formázunk belőle. Fél
órán át meleg helyen kelesztjük.
Előmelegített sütőben megsütjük, 10 perccel a sütés
befejezése előtt tetejét olajjal megkenjük.
A
sütő hőfoka: 180 °C
Sütési
idő: 25-30 perc
Tápanyagtartalom:
mennyiség
|
phe (mg)
|
fehérje (g)
|
szénhidrát (g)
|
zsír (g)
|
energia (kcal)
|
összes
|
482
|
122
|
517
|
112
|
3153
|
1 darab
|
48
|
1,2
|
52
|
11
|
314
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése