Translate

2015. augusztus 2., vasárnap

Kenyér, mely 4-5 nap múlva is puha



Hozzávalók:                                                                               

500 g                     Loprofin fehérjeszegény kenyérpor

1 zacskó                szárított élesztő

20 g                       cukor

50 ml                     natúr joghurt

50 ml                     főzőtejszín

400 ml                   Loprofin tej, vagy lp drink tejpor

3 ek.                      olaj

10 g                      

                              fűszerek ízlés szerint



 Elkészítése:

Az élesztőt langyos vízzel, és a cukorral felfuttatjuk, vagy a gyorsabb módszer, ha mindent egy nagyobb edényben összekeverünk.

A fehérjeszegény Loprofin kenyérport egy öblös edénybe öntjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az olajat, a sót, joghurtot, tejszínt, a Loprofin tejet, valamint a tetszőleges fűszereket is egyenletesen ráhintjük.

Az egész masszát robotgép segítségével összekeverjük. Kiolajozott, és keményítővel kiszórt formába öntjük, fél órán át meleg helyen kelesztjük.

Előmelegített sütőben megsütjük, 10 perccel a sütés befejezése előtt tetejét olajjal megkenjük.

A sütő hőfoka: 180 °C

Sütési idő: 25-30 perc





Tápanyagtartalom:
 
mennyiség
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
energia (kcal)
100 g
52
1,3
72
4
344

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése