Translate

2015. július 29., szerda

Pizza variációk, frissen fogyasztáshoz vagy akár fagyasztáshoz



Sokszor nincs időnk friss ebédet, vacsorát varázsolnunk, ekkor praktikus a fagyasztóból előkapni valamit. Amikor pizzát sütök otthon, mindig dupla vagy tripla adagot szoktam készíetni, mert ha egyszer már elővettem a gyúródeszkát, 2összepiszkítottam" a robotgépet, stb. akkor teljesen mindegy, hogy egy vagy több adagok készítek el, a ráfordított idő pontosan ugyanannyi lesz.

A pizza egyik részét azonnal frissen kisütöm, a másik részét pedig praktikus alufólia kisméretű, épp egy evésre való adagokban készítem elő, és a fagyasztóban várják azokat a napokat, amikor 10 perc alatt szeretnék friss ételt varázsolni.

                      




Hozzávalók:                                                                               

500 g                      Loprofin fehérjeszegény kenyérpor

1 zacskó                 szárított élesztő

1 tk.                       cukor

4 ek.                       olaj

200 ml                   Loprofin tej vagy lp drink

30 ml                     tejföl (piros tetejű, 20 %-os zsírtartalmú, minél magasabb a zsírtartalom, annál alacsonyabb a fehérjetartalom)

2 kk.                       só       



0 ml                        Rátét:

1.      ötlet: zúzott fokhagyma 3 ek. olajjal elkeverve

2.      ötlet: 150 g lilahagyma, 2 ek. tejföl, 2 ek. Loprofn tej, vagy lp drink,

3.      ötlet:  3 ek. olaj, apró darabokra vágott olívabogyó, vagy szárított paradicsom, gomba,                                cukkini, stb.

+reszelt Violife sajt

fűszerezéshez: csipet  bors, majoránna, oregáno, bazsalikom (akár szárított, vagy friss)   


 


Elkészítése:

A fehérjeszegény Loprofin kenyérport öblös edénybe öntjük, hozzáadjuk az élesztőt, cukrot, tejfölt, olajat, a sót, valamint a többi fűszert is egyenletesen ráhintjük. valamint fokozatosan adagoljuk a folyadékot is.

Az egész masszát robotgép segítségével összekeverjük. Gyúródeszkán átdolgozzuk, és az alufólia formánk méretének megfelelő pizzát nyújtunk ki belőle, kb. 1-1,5 cm vastagságút. Kicsit megszurkáljuk a tésztát, hogy sülés közben a gőz eltávozhasson. Megkenjük a kívánt zsiradékkal, pl. olajjal, kacsazsírral, vagy tejföllel, és a tetejére hagymát, olívabogyót hintünk, ízlés szerint fűszerezzük. Legalább fél órán át meleg helyen kelesztjük.

Előmelegített sütőben sütjük.

A sütő hőfoka: 200 °C

Sütési idő: 25-30 perc







Tápanyagtartalom:
 
mennyiség
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
energia (kcal)
100 g
39
1,1
59
2,8
271