Translate

2014. október 20., hétfő

Cukkinis sárgarápa leves (502)



A tavaszi időszak egyik legfinomabb és legmagasabb vitamintartalommal rendelkező zöldsége a sárgarépa, és a cukkini. Ehetjük önmagában, megsütve, de készíthetünk belőle levest, salátát, köretet, süteményt, tortát, kenyeret.
Hozzávalók 4 személyre:                                                                                 

600 g                     sárgarépa
300 g                     cukkini
1 közepes fej         vöröshagyma
1 ek.                      vaj
1 csokor                petrezselyem
1 csokor                snidling
4-5 levél                bazsalikom
3 gerezd                fokhagyma

                              őrölt bors
                              só


Elkészítése:
A sárgarépát megpucoljuk, a cukkinin a héját rajta hagyjuk, majd a reszelő legnagyobb fokán lereszeljük külön-külön. A vöröshagymát, a fokhagymát apró kockára vágjuk és a vajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát és együtt pároljuk pár percig. Kb. 2,5 liter vízzel vagy húslével felöntjük, a felaprított zöldfűszereket beleszórjuk, sózzuk, őrölt borssal megszórjuk, és majdnem puhára főzzük. Ekkor beletesszük a cukkinit, amivel már csak pár percig főzzük a levest.
Ha szükséges még utána ízesítjük. Tálaláskor pár csepp tökmagolajjal bolondíthatjuk meg :-).
Kifőtt Loprofin Macaroni tésztával tálaljuk.


Tápanyagtartalom:
 
mennyiség
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
energia (kcal)
250 ml
41,7
1,4
7
0,7
44