Translate

2014. október 13., hétfő

FAHÉJAS KALÁCS, VAGY ARANYGALUSKA

Ki ne szeretné, az omlós, puha aranygaluskát, mely még napokkal később sem szárad ki?? A normál alapötletet Limara receptgyűjteményében olvastam, és kíváncsi voltam, milyen lehet fehérjeszegény módon. 3-4 kísérlet, és recept átdolgozás után, meglett a végleges megoldás. Íme a recept:


Hozzávalók:                                                                               

500 g                      fehérjeszegény Loprofin kenyérpor 

1 zacskó                 szárított élesztő

1 adag                    Loprofin tojáspótló por elkeverve

300 ml                   Loprofin tej, vagy lp drink

3 ek.                       cukor  

50 g                        olvasztott vaj, vagy margarin

csipet                    



Szórat:                                                                            

1 csésze                 barnacukor

2 tk.                       örölt fahéj

1 csésze                 olvasztott vaj







Elkészítése:

A fehérjeszegény Loprofin kenyérport öblös edénybe öntjük, hozzáadjuk az élesztőt, cukrot, az elkevert tojáspótló port, csipet sót. Valamint fokozatosan öntjük a folyadékot is.

Az egész masszát robotgép segítségével összekeverjük, ha jó hólyagos akkor fokozatosan hozzáöntjük a felolvasztott vajat, és legalább fél órára kelesztő tálba tesszük. Majd gyúródeszkán átdolgozzuk, és számtalan kis gombócot formázunk belőle.

Közben megolvasztjuk a vajat, elkeverjük a barnacukorral, és a fahéjjal, majd a gombócokat ebbe forgatjuk bele. Ha nagyon édesen szeretjük, még egyszer csak barnacukorban megforgathatjuk. Kivajazott és keményítővel vagy kenyérporral kilisztezett kuglófformába tesszük. Fél órán át újra meleg helyen kelesztjük. Előmelegített sütőben megsütjük.

Önmagában is puha, omlós kalácstészta, de vaníliasodóval leöntve még ízletesebb finomság. 
Vaníliasodót vaníliás pudingporból, vagy sodóporból és diétás tejek (lp drink, Loprofin tej, Pro zéró tej) felhasználásával készíthetünk.



A sütő hőfoka:       180 °C

Sütési idő:             35-40 perc
Jó étvágyat hozzá:
Kiss Erika


Tápanyagtartalom:
 
mennyiség
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
energia (kcal)
 100 g
6
0,12
26
5,6
157

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése