Hozzávalók:
500
g fehérjeszegény Loprofin vagy damin kenyérpor
1
zacskó szárított élesztő
1
kk. cukor
100
g főtt burgonya
8
gerezd fokhagyma
4
ek. kacsazsír
200 ml Loprofin tej vagy lp drink tejpor
2
kk. só
1
kk. fűszeres só
gyúráshoz
és formázáshoz: 1 ek. keményítő
TIPP: Sütés után, ha kihűlt a kenyér, szeleteljük fel, és 2-3
szeletenként csomagoljuk folpackba. Fagyasztóban hónapokig eláll.
Elkészítése:
A fehérjeszegény kenyérport öblös edénybe öntjük, hozzáadjuk, a
megfőzött és összetört burgonyát, a péppé zúzott fokhagymát, a sót, valamint a
többi fűszert is egyenletesen ráhintjük. Hozzáadjuk a kacsazsírt és a
felfuttatott élesztőt, valamint fokozatosan öntjük a folyadékot is.
Az egész masszát robotgép
segítségével összekeverjük. Gyúródeszkán átdolgozzuk, és a kívánt formára
alakítjuk (pl. francia kenyér, cipó, toast, zsemle, kifli, stb.). Fél órán át
meleg helyen kelesztjük. Előmelegített sütőben megsütjük, 10 perccel a sütés
befejezése előtt olajjal megkenjük.
A
sütő hőfoka: 220 °C.
Sütési
idő: 35-40 perc
Tápanyagtartalom:
mennyiség
|
phe (mg)
|
fehérje (g)
|
szénhidrát (g)
|
zsír (g)
|
energia (kcal)
|
100 g
|
31
|
0,9
|
52
|
1,3
|
213
|
És miért jó a kacsazsír? Puhább lesz tőle a kenyér, vagy egyszerűen csak más lesz az íze?
VálaszTörlésDejó látni Marcsikám! :-)Íze miatt is, hisz egy kulináris élmény, de a különböző zsírsavakra szükségünk van, így ha minimális mennyiségben is, de az állatiakra is néha! Valamint nem elhanyagolható, hogy kevésbé lesz morzsalékos, és egy hét múlva is ehető, ha maradna belőle!
VálaszTörlés