Translate

2014. október 19., vasárnap

Kacsazsíros kenyér (501p)

Hozzávalók:                                                                              
500 g fehérjeszegény Loprofin vagy damin kenyérpor                             
1 zacskó szárított élesztő
1 kk. cukor           
100 g főtt burgonya                                                                   
8 gerezd fokhagyma
4 ek. kacsazsír                            
200 ml Loprofin tej vagy lp drink tejpor
2 kk. só     
1 kk. fűszeres só                                                            
                                         
gyúráshoz és formázáshoz: 1 ek. keményítő

TIPP: Sütés után, ha kihűlt a kenyér, szeleteljük fel, és 2-3 szeletenként csomagoljuk folpackba. Fagyasztóban hónapokig eláll.



Elkészítése:
A fehérjeszegény kenyérport öblös edénybe öntjük, hozzáadjuk, a megfőzött és összetört burgonyát, a péppé zúzott fokhagymát, a sót, valamint a többi fűszert is egyenletesen ráhintjük. Hozzáadjuk a kacsazsírt és a felfuttatott élesztőt, valamint fokozatosan öntjük a folyadékot is.
Az egész masszát robotgép segítségével összekeverjük. Gyúródeszkán átdolgozzuk, és a kívánt formára alakítjuk (pl. francia kenyér, cipó, toast, zsemle, kifli, stb.). Fél órán át meleg helyen kelesztjük. Előmelegített sütőben megsütjük, 10 perccel a sütés befejezése előtt olajjal megkenjük.

A sütő hőfoka: 220 °C.
Sütési idő: 35-40 perc

Tápanyagtartalom:
 
mennyiség
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
energia (kcal)
 100 g
31
0,9
52
1,3
213