Translate

2014. október 24., péntek

Zserbó falat vagy minizserbó

Hozzávalók:                                                                               

300 g                      fehérjeszegény Loprofin kenyérpor 

200 g                      vaj, vagy margarin

150 g                      porcukor

1 kk.                       vaníliaaroma

1 adag                    Loprofin tojáspótló por elkeverve (20 g por + 80 ml víz)

csipet                    





Töltelékhez:

70 g                        PKU-s dió :-)

4 ek.                       sárgabarack dzsem

Dr. Oetker cukormáz, Designer Icing



A PKU-s dió, azaz keksztészta vagy süteménydarálék:

150 g                      fehérjeszegény Loprofin kenyérpor 

1 zacskó                 sütőpor

60 g                        cukor

1 zacskó                 vaníliás cukor

50 g                        margarin

2-3 ek.                   Loprofin tej

csipet                    

Elkészítése:

A süteménypor elkészítése. A fehérjeszegény kenyérport elvegyítjük a sütőporral, cukorral, vaníliás cukorral, a sóval. Hozzáadjuk a margarint, a Loprofin tejet, és lágy formázható tésztává gyúrjuk. Babapiskóta formával kiszaggatva megsütjük. Majd sülés után elmorzsoljuk, ízesítjük dióaromával. Hónapokig eláll befőttes üvegben, vagy hűtőszekrényben zacskóban. Ez lesz a PKU-s dió.


Elkészítése:

A vajat a fehérjeszegény Loprofin liszttel elmorzsoljuk, majd a porcukorral, a sóval és a vanília aromával jól összegyúrjuk. Gyorsan kell dolgozni, hogy a kéz melegétől ne olvadjon meg nagyon a vaj. A tésztát legalább 1 órára, de még jobb, ha 1 éjszakára hűtőbe tesszük.  Közben elkészítettük a tölteléket, a PKU-s diót összekevertük a sárgabarackdzsemmel, cukor nem szükséges hozzá.

A hűtőből kivesszük a tésztát és kb. egyforma golyókat formázunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, nem túl közel egymáshoz. Egy fakanál végével lukakat formázunk bele, melybe betöltjük a tölteléket.

Előmelegített sütőben 170 fokon 10 percig sütjük. Nem kell, hogy színt kapjon. Ekkor még nagyon puha a keksz, ezért a sütőpapírral együtt szoktuk kiemelni. Utána mehet bele a következő adag. Amikor kihűltek a kekszek, akkor dr. Oetker cukormázzal, Designer Icinggel díszítjük.

A sütő hőfoka:       170 °C

Sütési idő:             10 perc



Tápanyagtartalom:
 
mennyiség
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
energia (kcal)
 100 g
14,6
0,3
72
24
494

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése