Csutoricz-Biróczki
Bence szülei megkérték a településükön élő kerámikust nem készítene számukra kifli formát. És készített....
PKU-s kiflit eddig is készítettünk többféleképpen, általában kézzel formázott módon. Ugyanakkor ha kicsit gyengébb minőségű kenyérporból készítjük, azt tapasztalhatjuk, hamar kiszárad, elveszíti rugalmasságát.
Békebeli főtt kifli
Ezért többünkben megfogalmazódott az ötlet, valamilyen szilikon vagy egyéb formára volna szükségünk. Így először Németh Andi édesapja készített alufólia formát, melyet a 2014-es őszi stúdióban próbáltunk ki. Formában sült kifli
Majd most a kerámiaformát.
Békebeli főtt kifli
Ezért többünkben megfogalmazódott az ötlet, valamilyen szilikon vagy egyéb formára volna szükségünk. Így először Németh Andi édesapja készített alufólia formát, melyet a 2014-es őszi stúdióban próbáltunk ki. Formában sült kifli
Majd most a kerámiaformát.
Hozzávalók:
500 g Loprofin fehérjeszegény kenyérpor
1 zacskó szárított
élesztő
20 g cukor
100 g főtt
burgonya
1 ek. vöröshagymakrém
4 ek. vaj,
vagy olívás margarin
200 ml víz
100 ml Loprofin tej
vagy lp drink tejpor
2 kk. só
Elkészítése:
A burgonyát megfőzzük, és
villával összetörjük.
Az élesztőt langyos vízzel, és
a cukorral felfuttatjuk, vagy a gyorsabb módszer, ha mindent egy nagyobb
edényben összekeverünk.
A fehérjeszegény Loprofin
kenyérport egy öblös edénybe öntjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, összetört
burgonyát, vajat, a sót, a Loprofin tejet és vizet, valamint a
tetszőleges fűszereket is egyenletesen ráhintjük.
Az egész masszát robotgép
segítségével összekeverjük. Kiolajozott, és keményítővel kiszórt kifli formába öntjük,
melyben fél órán át meleg helyen kelesztjük.
Ha kerámiaformában sütjük,
akkor a sütőt csak 180 °C-ra melegíthetjük fel, és abban sütjük, amikor kész
van, nem vesszük ki, hanem a sütő ajtaját résnyire kinyitjuk, és úgy hűtjük a
külső levegőhöz.
A sütő
hőfoka: 180 °C
Sütési idő:
25-30 perc
Tápanyagtartalom:
mennyiség
|
phe (mg)
|
fehérje (g)
|
szénhidrát (g)
|
zsír (g)
|
energia (kcal)
|
100 g
|
39
|
1
|
70
|
6,5
|
349
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése