Translate

2015. július 1., szerda

Karfiol POP CORN







A 2015. április-májusi sütőstúdión is elkészítettük az alábbi sós rágcsálnivalót, mely jól jöhet a normál pop corn vagy chipsek helyett.
Hozzávalók:                                                                               

1 fej karfiol

olajspray
     só
tetszőleges fűszerek




Elkészítése:

A karfiolt tisztítsuk meg, mossuk meg, és szedjük apró pici rózsákra. Töröljük meg, ne legyen vizes. Majd finoman fűszerezzük meg sóval, és tetszőleges fűszerekkel. A „finoman” alatt azt értem, hogy egy-egy karfiolrózsára ne szórjunk pl. sok sót, hanem egyenletesen mindenhova kerüljön.

Majd egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, öntsük bele a karfiolt úgy, hogy egy rétegben feküdjenek a tepsiben, ne egymás hegyén hátán. Majd ha van otthon olajspay akkor azzal spricceljük meg, vagy ha nincs, akkor locsoljuk meg kevés olajjal úgy, hogy mindenhova kerüljön.

Előmelegített sütőben 200 fokon süssük arany színűre.

Kisebb gyerekeknek a moziban is kapható pop cornos dobozba is tehetjük, vagy ha szeretnénk magunkkal is vihetjük rendezvényekre.

Tápanyagtartalom:
 
mennyiség
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
energia (kcal)
100 g
76
2,5
2,5
1,7
37




Úgy tűnik KicsiKincsnek ízlik!Köszönöm a fotót Szilvi!