Egyrészről az elmúlt két hét vizsgái, és leadandó házi dolgozatai lassítottak, valamint a PKU-s felnőttek gondozásával kapcsolatban felmerülő nehézségek, esetleges átszervezések, mely sok fejfájást, kétségbeesést, és rengeteg energiát emésztett fel. De úgy tűnik minden változatlanul maradhat -ez sokak áldozatos munkájának köszönhető-, és talán ez magyarázatot adhat a néhány napos késésért, és megbocsátható, ha a sürgősebb feladatok előnyt élveztek!
De fő az optimizmus –főleg így karácsony előtt csak a szépre, és a szeretetre szabad gondolni-, egyik legkedvesebb kollégám biztosított arról, neki annyi optimizmusa van „raktáron”, hogy nekem is jut belőle! Igyekszem egyelőre ebből gazdálkodni!
De lássuk a következő finomságot, az "Angyalok eledelét"!
Saját magam által kikísérletezett recept, amennyiben más receptje, ötlete volna, minden esetben jelzem!
Hozzávalók:
400 g fehérjeszegény damin vagy Loprofin kenyérpor
150 g margarin
200 g cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 db tojásnak megfelelő tojáspótló por (10 g por és 40 ml víz)
2 púpozott kk. sütőpor
100 ml Loprofin tej, vagy lp drink tejpor
100 ml víz
100 g apróra vágott mazsola
50 g apróra vágott narancs
1 db narancs reszelt héja
50 g kókuszreszelék
200 g sárgabarack lekvár
200 g őszibarack
a forma kizsírozásához: margarin
Elkészítése:
A margarint habosra kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, és a tojáspótlóval. A sütőporral elvegyített fehérjeszegény damin vagy Loprofin kenyérporral ill. a folyadékkal felváltva adagolva simára keverjük. Végül belevegyítjük az apró darabokra vágott mazsolát, narancsot, és a kókuszreszeléket. A masszát egy kizsírozott őzgerincformába töltjük. Előmelegített sütőben megsütjük.
TIPP
Sülés után sárgabarack lekvárral megkenjük, szórhatunk rá kókuszreszeléket, és szeletekre vágott őszibarackkal díszítjük.
A sütő hőfoka: 180 ºC
Sütési idő: kb. 50 perc.
Tápanyagtartalom:
mennyiség
|
phe (mg)
|
fehérje (g)
|
szénhidrát (g)
|
zsír (g)
|
energia (kcal)
|
100 gramm
|
18
|
0,5
|
46
|
13
|
1260 (300)
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése