Translate

2011. december 21., szerda

Angyalok eledele

Néhány napig sajnos nem volt lehetőségem újabb receptekkel, információkkal ellátni az érdeklődőket! Szívet melengető mennyien érdeklődtek mikor kerülnek már fel újabb információk, volt aki édesen pörölt mi lesz már, megszoktátok az esti 8 órás infókat :-)!!
Egyrészről az elmúlt két hét vizsgái, és leadandó házi dolgozatai lassítottak, valamint a PKU-s felnőttek gondozásával kapcsolatban felmerülő nehézségek, esetleges átszervezések, mely sok fejfájást, kétségbeesést, és rengeteg energiát emésztett fel. De úgy tűnik minden változatlanul maradhat -ez sokak áldozatos munkájának köszönhető-, és talán ez magyarázatot adhat a néhány napos késésért, és megbocsátható, ha a sürgősebb feladatok előnyt élveztek!
De fő az optimizmus –főleg így karácsony előtt csak a szépre, és a szeretetre szabad gondolni-, egyik legkedvesebb kollégám biztosított arról, neki annyi optimizmusa van „raktáron”, hogy nekem is jut belőle! Igyekszem egyelőre ebből gazdálkodni!

De lássuk a következő finomságot, az "Angyalok eledelét"!

Saját magam által kikísérletezett recept, amennyiben más receptje, ötlete volna, minden esetben jelzem!

Hozzávalók:                              
400 g fehérjeszegény damin vagy Loprofin kenyérpor              
150 g margarin                          
200 g cukor                              
2 csomag vaníliás cukor                          
1 db tojásnak megfelelő tojáspótló por (10 g por és 40 ml víz)  
2 púpozott kk. sütőpor                          
100 ml Loprofin tej, vagy lp drink tejpor                      
100 ml víz                              
100 g apróra vágott mazsola                      
50 g apróra vágott narancs                      
1 db narancs reszelt héja
50 g kókuszreszelék                  
200 g sárgabarack lekvár
200 g őszibarack
a forma kizsírozásához: margarin


Elkészítése:
A margarint habosra kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, és a tojáspótlóval. A sütőporral elvegyített fehérjeszegény damin vagy Loprofin kenyérporral ill. a folyadékkal felváltva adagolva simára keverjük. Végül belevegyítjük az apró darabokra vágott mazsolát, narancsot, és a kókuszreszeléket. A masszát egy kizsírozott őzgerincformába töltjük. Előmelegített sütőben megsütjük.

TIPP
Sülés után sárgabarack lekvárral megkenjük, szórhatunk rá kókuszreszeléket, és szeletekre vágott őszibarackkal díszítjük.

A sütő hőfoka: 180 ºC
Sütési idő: kb. 50 perc.


Tápanyagtartalom:
  mennyiség
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
energia (kcal)
100 gramm
18
0,5
46
13
1260 (300)