Translate

2011. december 3., szombat

Barackos-gesztenyés beigli



Hozzávalók:                
400 g fehérjeszegény Loprofin
30 g friss élesztő
120 ml Loprofin tej                       
50 g margarin
1 db tojásnak megfelelő tojáspótló por (10 g por + 40 ml víz)
1 db citrom reszelt héja
csipet só   
2 ek. karamellizált cukor

A töltelékhez:
1 dl Loprofin tej
3 ek. sárgabarack lekvár
200 g gesztenyemassza


Elkészítése:
A langyos Loprofin tejben morzsoljuk szét az élesztőt, cukorral futtassuk fel. A fehérjeszegény kenyérporhoz fokozatosan adagoljuk a felfuttatott élesztőt, és az összes hozzávalót. Robotgép segítségével keverjük össze. Vegyük ki a tálból, és a gyúródeszkán dolgozzuk át alaposan, majd 30 percig kelesszük meleg helyen.
Közben a gesztenyemasszát elkeverjük a lekvárral, majd hozzáöntjük a Loprofin tejet és állandó kevergetés mellett felfőzzük. A tésztát kinyújtjuk kb. 35 cm x 35 cm-es négyzet alakúra, és megtöltjük a töltelékkel, feltekerjük, a széleit "betűrjük".
Ha van időnk, még 20 percig kelesszük, és ezután tegyük az előmelegített sütőbe. Sülés után a beigli tetejét megkenjük baracklekvárral, és megszórhatjuk porcukorral.



A fotókért köszönet Szebenszki Zsike-nek.

A sütő hőfoka: 180 *C
Sütési idő: 35-40 perc


Tápanyagtartalom:
 
  mennyiség
phe (mg)
  fehérje (g)
szénhidrát (g)
 zsír (g)
energia(kcal)
100 gramm
63
1,67
49
6
260