Hozzávalók:
a süteményalaphoz
150 g Loprofin vagy damin fehérjeszegény kenyérpor
1 zacskó sütőpor
60 g cukor
1 zacskó vaníliás cukor
50 g margarin
2-3 ek. Loprofin tej, lp drink, vagy rizstej
csipet só
a bonbonokhoz:
150 g darált édes süteménypor
50 g porcukor
50 g margarin
1 db tojásnak megfelelő tojáspótló por (10 g por + 40 ml víz)
40 g lp drink csokoládés ízesítésű, vagy Spar vagy Pandicao kakaópor
10 csepp csokoládé aroma
5 csepp rum aroma
30 g nagyon apróra vágott mazsola
20-30 ml Loprofin tej
1-1-1 zacskó Cukormáz, citromos, puncsos, marcipános
színes cukorkák, kandírozott gyümölcsök, kókuszreszelék
Elkészítése:
A süteménypor elkészítése. A fehérjeszegény kenyérport elvegyítjük a sütőporral, cukorral, vaníliás cukorral, a sóval. Hozzáadjuk a margarint, a Loprofin tejet, és lágy formázható tésztává gyúrjuk. Sütőlemezre öntjük, vagy formával kiszaggatva megsütjük.
Ha kihűlt, kézzel összemorzsoljuk, és máris megkaptuk az édes tésztaalapot.
A bonbonok hozzávalóit egy öblös edénybe belemérjük, és alaposan összedolgozzuk. A golyókat beleforgatjuk a cukormázba, majd mignonpapírba helyezzük.
A sütő hőfoka: 175 ºC
Sütési idő: 10-15 perc
Tápanyagtartalom:
mennyiség
|
phe (mg)
|
fehérje (g)
|
szénhidrát (g)
|
zsír (g)
|
energia (kcal)
|
100 gramm
|
16
|
0,32
|
55
|
29
|
1996 (475
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése