Translate

2011. december 12., hétfő

Habos savarin

Saját magam által kikísérletezett recept, amennyiben más receptje, ötlete volna, minden esetben jelzem!
kb. 1200 g

Hozzávalók:
                 
a tésztához:
1/2 kk. cukor a kelesztéshez                       
4 ek. langyos víz a kelesztéshez                   
10 g szárított élesztő                               
1 db tojásnak megfelelő tojáspótló por (10 g)           
50 g margarin                           
400 g fehérjeszegény damin kenyérpor               
csipet só                                   
280 ml Loprofin tej                           

a sziruphoz:
200 g cukor                               
4 dl víz                               
1 db narancs héja                           
1 rúd vanília                               
3 kk. rum                               
habhoz:
2 dl Loprofin tej                           
1 csomag pektin, vagy tejszínhab por
30 g cukor                               
a forma kizsírozásához: margarin                           


Elkészítése:
Az élesztőt a cukorral és vízzel futtassuk fel. A damin kenyérport egy öblös edénybe öntsük és adjuk hozzá a tészta alkotóelemei. Jó alaposan dolgozzuk ki a tésztát és fél óráig kelesszük. Ezután tegyük kalácssütő formába és kelesszük még fél óráig, ezután előmelegített sütőben süssük meg. Közben készítsük el a szirupot és a Loprofin tejhabot a pektinnel, vagy a tejszínhabporral.

Ha megsült a tészta, öntsük rá a szirupot, de ügyeljünk arra, hogy a tészta belseje is jól beszívja, amikor kihűlt, locsoljuk meg rummal.
Loprofin tejhabbal és gyümölcsökkel tálalhatjuk.


A sütő hőfoka: 200 ºC
Sütési idő: kb. 25 perc.


Tápanyagtartalom:
  mennyiség
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
energia (kcal)
100 gramm
13,4
0,31
49
5,22
244,8