Translate

2011. december 30., péntek

Szilveszteri finomság: Sajtos-sós tekercs

Saját magam által kikísérletezett recept, amennyiben más receptje, ötlete volna, minden esetben jelzem!

Hozzávalók:                               
Tészta:
250 g fehérjeszegény damin vagy Loprofn kenyérpor               
125 g margarin
1 db. tojásnak megfelelő tojáspótló por (10 g)           
40 ml víz a tojáspótló porhoz                   
60 ml Loprofin tej, vagy lp drink tejpor
30 ml tejföl
½ zacskó sütőpor       
1 tk. só                               


Krém:
125 g margarin
1 db. tojásnak megfelelő tojáspótló por (10 g)           
40 ml víz a tojáspótló porhoz                   
150 g főtt áttört burgonya
20 g keményítő
5 csepp sajtaroma
fűszerpaprika, snidling

Elkészítése:
Először a tésztát készítsük el. A margarint a fehérjeszegény kenyérporral, a fehérjeszegény tejjel, tejföllel, sóval, sütőporral gyúrjuk össze. A tésztából három ugyanolyan nagyságú, másfél centi vastagságú téglalapot nyújtsunk belőle. A krémhez való alapanyagokat robotgéppel keverjük el. Majd osszuk háromfelé. Az egyik adagot ízesítsük fűszerpaprikával, a másikat apróra vágott snidlinggel, a harmadikat pedig hagyjuk natúran. A téglalapokat kenjük meg a krémmel, és tekerjük fel. Legalább egy órára, de inkább egy egész éjszakára helyezzük hűtőszekrénybe. Utána fél centis korongokat szeljünk belőle, és sütőpapíron süssük aranybarnára.
Miután már fehérjeszegény sajthoz is hozzájuthatunk lásd a Növényi sajtnál
a kilapogatott tésztát reszelt fehérjeszegény sajttal is megszórhatjuk, majd ugyanúgy feltekerjük, és hasonlóan járjunk el mint az előzőeknél.

A sütő hőfoka: 180 ºC
Sütési idő: kb. 5-10 perc


Tápanyagtartalom:
  mennyiség
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
energia (kcal)
100 gramm
18
0,37
60
25,4
1990 (474)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése