Translate

2011. december 13., kedd

Karácsonyi gesztenyerolád


Hozzávalók a tésztához:                               
250 g fehérjeszegény süteménypor (lásd lejjebb az elkészítési módját)
180 g margarin
100 g cukor
10 csepp rumaroma
1 ek. kókuszreszelék
1 3k. lp drink csokoládés ízesítésű, Spar vagy Pandicao kakaópor

krémhez:
250 g gesztenyepüré
120 g margarin
100 g porcukor
5 csepp rumaroma
1 ek. kókuszreszelék
2 zacskó marcipán ízű cukormáz


TIPP:
A gyorsfagyasztott gesztenyepüréknél legyünk körültekintőek!!! CSAK olyat válasszunk, mely kizárólag gesztenyéből készül, mivel a legtöbb terméknél babot is használnak, mely fehérje tartalma igen magas!!!! Illetve olyat, melyen fel van tüntetve a fehérjetartalom, pl. a Prima Maróni termék fehérjetartalma 3 g/ 100 g termék. Valamint otthon is készíthetünk friss gesztenyéből.






Elkészítése:
A fehérjeszegény süteményport (lásd lejjebb az elkészítési módját) összedolgozzuk a margarinnal, cukorral, rumaromával, és a kókuszreszelékkel.
A krémhez burgonyanyomóval összetörjük a gesztenyepürét, majd hozzáadjuk a margarint, porcukrot, rumaromát, és a kókuszreszeléket. Alaposan összedolgozzuk.
Két roládot készítünk belőle. A süteménymasszát két részre osztjuk, és a felét téglalap alakúra elegyengetjük alufólián, majd a töltelék felet a közepére helyezzük. Feltekerjük, megöntözzük marcipán ízű cukormázzal, vagy kakaóporból készült mázzal, és néhány órára a hűtőgépbe helyezzük.
Tálaláskor szeleteljük.


FEHÉRJESZEGÉNY SÜTEMÉNYPOR:
150 g fehérjeszegény Loprofin vagy damin kenyérpor
1 csapott kk. sütőpor
60 g cukor
1 cs. vaníliás cukor
50 g margarin
2-3 ek. Loprofin tej
A hozzávalókat elkeverjük, kinyújtjuk, és bármilyen formával kiszaggatjuk. 10 perc alatt közepes sütőben megsül. Ezután összetörjük, és fémdobozban tároljuk felhasználásig.
Hűlési idő: kb. 2 óra.



Tápanyagtartalom:
  mennyiség
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
energia (kcal)
100 gramm
42
0,7
46
13
300