Translate

2011. december 13., kedd

Karácsonyi gesztenyerolád


Hozzávalók a tésztához:                               
250 g fehérjeszegény süteménypor (lásd lejjebb az elkészítési módját)
180 g margarin
100 g cukor
10 csepp rumaroma
1 ek. kókuszreszelék
1 3k. lp drink csokoládés ízesítésű, Spar vagy Pandicao kakaópor

krémhez:
250 g gesztenyepüré
120 g margarin
100 g porcukor
5 csepp rumaroma
1 ek. kókuszreszelék
2 zacskó marcipán ízű cukormáz


TIPP:
A gyorsfagyasztott gesztenyepüréknél legyünk körültekintőek!!! CSAK olyat válasszunk, mely kizárólag gesztenyéből készül, mivel a legtöbb terméknél babot is használnak, mely fehérje tartalma igen magas!!!! Illetve olyat, melyen fel van tüntetve a fehérjetartalom, pl. a Prima Maróni termék fehérjetartalma 3 g/ 100 g termék. Valamint otthon is készíthetünk friss gesztenyéből.






Elkészítése:
A fehérjeszegény süteményport (lásd lejjebb az elkészítési módját) összedolgozzuk a margarinnal, cukorral, rumaromával, és a kókuszreszelékkel.
A krémhez burgonyanyomóval összetörjük a gesztenyepürét, majd hozzáadjuk a margarint, porcukrot, rumaromát, és a kókuszreszeléket. Alaposan összedolgozzuk.
Két roládot készítünk belőle. A süteménymasszát két részre osztjuk, és a felét téglalap alakúra elegyengetjük alufólián, majd a töltelék felet a közepére helyezzük. Feltekerjük, megöntözzük marcipán ízű cukormázzal, vagy kakaóporból készült mázzal, és néhány órára a hűtőgépbe helyezzük.
Tálaláskor szeleteljük.


FEHÉRJESZEGÉNY SÜTEMÉNYPOR:
150 g fehérjeszegény Loprofin vagy damin kenyérpor
1 csapott kk. sütőpor
60 g cukor
1 cs. vaníliás cukor
50 g margarin
2-3 ek. Loprofin tej
A hozzávalókat elkeverjük, kinyújtjuk, és bármilyen formával kiszaggatjuk. 10 perc alatt közepes sütőben megsül. Ezután összetörjük, és fémdobozban tároljuk felhasználásig.
Hűlési idő: kb. 2 óra.



Tápanyagtartalom:
  mennyiség
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
energia (kcal)
100 gramm
42
0,7
46
13
300



7 megjegyzés:

  1. Hu, ez a Tipp nagyon jó volt!Eszembe sem jutott, hogy ott sem azt esszük....A házi gesztenyepürét nem merném bevállalni, de nagyon kíváncsivá tett :-o Köszi :)

    VálaszTörlés
  2. Én köszönöm a lelkesedésed!! :-)

    VálaszTörlés
  3. Rajtam kívül megmeri kérdezni valaki, hogy akkor most " a gép forog, az alkotó pihen"? :-o :-D Vállalom a következményeket :-))

    VálaszTörlés
  4. A többiek csak csendben reménykednek...

    VálaszTörlés
  5. Ezer bocsánat, de gondok adódtak PKU-s területeken :-(.

    VálaszTörlés
  6. Karácsonyi készülődéskor sütit szerettem volna sütni. Erika blogján - ami nagyon szuper - találtam rá a sok finomság között két finomságra - karácsonyi bonbonra és a gesztenyés roládra. Elkészítettem a két sütit amelyet dugdozni kellett anya és apa elől, mert nagyon ízlett nekik is. Én csak ajánlani tudom Erika összes receptjét, mert nagyon finomak és könnyen elkészíthetőek. Köszönet Erikának hogy kikísérletezi a sok finom sütit nekünk és a sok finom recepteket és a blogját ami nagyon szuper!!!!

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm Petruskám! De annyit dicsérsz a végén szárnyam nő :-) ! Pusszancs: Erika

    VálaszTörlés