Translate

2013. március 28., csütörtök

CSÍKOS HÚSVÉTI KALÁCS



Közkívánatra akkor jöjjön a húsvéti kalács receptje!!
Az inspiráló Szalai Viki volt :-).
 
Hozzávalók:                                                                                

500 g                      fehérjeszegény Loprofin kenyérpor                            

1 zacskó szárított    élesztő

5 ek.                       cukor  

75 g                        vaj, vagy margarin       

220 ml                    Loprofin tej, vagy lp drink    

2 ek.                       kakaópor, jó minőségű, hogy szép színt kapjon tőle a kalács

3 ek.                       lp drink csokoládés ízesítésű

1 mk.                             



Aki szereti:              mazsola

                               fahéj

                               aszalt gyümölcsök

                                        


Elkészítése:

A fehérjeszegény Loprofin kenyérpor felét öblös edénybe öntjük, hozzáadjuk minden alkotóelem felét!!!, az élesztőt, vajat, cukrot, sót és robotgép segítségével összedolgozzuk. Fokozatosan adagoljuk hozzá a fehérjeszegény tejet, és addig dolgozzuk össze, míg teljesen egynemű, hólyagos tésztát nem kapunk. Majd ugyanígy járunk el a tészta másik felével is, csak abba a kakaóport, és lp drink csokoládés ízesítésű kakaóport is beletesszük. Akkor félretesszük legalább fél órára keleszteni, majd egyenként kinyújtjuk a lapokat, maximum ujjnyi vastagra, alulra a fehér színű tésztát tesszük, majd rá a kakaósat, és lazán feltekerjük, mint egy bejglit, vagy palacsintát. Ismét félretesszük meleg, nem huzatos helyre keleszteni. A sütőbe behelyezés előtt megkenjük alaposan fehérjeszegény tejjel, és előmelegített 180 ºC-os sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.


Stúdió után Amtman Levente édesanyja rögtön elkészítette, és erről fotót is küldött:

Luta Adrienn édesanyja Húsvétkor az alábbi fotót küldte:
 Gratulálok Csajok, nagyon ügyesek vagytok!!


A sütő hőfoka:        180 °C

Sütési idő:               35-40 perc



Tápanyagtartalom:

 

mennyiség
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
energia (kcal)
 100 g
44
1,3
77
11,1
431,3