Translate

2013. március 23., szombat

PÓRÉHAGYMÁS BURGONYAKRÉM LEVES



Hozzávalók:                                                                                

2 szál              póréhagyma

5 szem           burgonya

1 dl                főzőtejszín

1 ek.              fehérjeszegény Loprofin kenyérpor

Viofast növényi sajt

                               leveskocka

babérlevél

       

bors

olaj

fűszerek




Elkészítése:

A póréhagymát megtisztítjuk, majd apróra vágjuk, és kevés olajban megpároljuk. A burgonyát meghámozzuk és kockára vágjuk.  Amikor a hagyma megpárolódott, felöntjük húslevessel, vagy vízzel, adunk hozzá egy leveskockát és belerakjuk a krumplit, sózzuk, borsozzuk, illetve hozzáadjuk a babérlevelet, fűszereket. Amikor a krumpli megpuhult, kiszedjük a levesből a babérlevelet, ha szükséges még öntünk kevés vizet hozzá és összeturmixoljuk. Ezután visszatesszük a tűzre és a főzőtejszín-fehérjeszegény Loprofin kenyérpor keverékkel besűrítjük. Tálaláskor reszelt Viofast sajttal, petrezselyemzölddel vagy póréhagyma karikákkal díszítjük.



Tápanyagtartalom:

 

mennyiség
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
energia (kcal)
1 adag (2 dl)
15
0,5
12
13

192